5 august 2020, 4:56

Casa Regală Britanică, colecție impresionantă de bijuterii. Cele mai valoroase accesorii purtate de Prințesa Diana și Regina Elisabeta

Casa Regală Britanică are o colecție impresionantă de bijuterii.

Acestea nu apartin Reginei Elisabetei a II-a, ele sunt purtate de obicei în cadrul ceremoniilor oficiale. Bijuteriile au fost purtate de-a lungul anilor la evenimente speciale de Prințesa Diana, Kate Middleton, Meghan Markle sau Prințesele Eugenie și Beatrice. Fiecare rege sau regină devine după încoronare custodele colecției de bijuterii, informează eva.ro.

Iată care sunt cele mai cunoscute și valoroase bijuterii ale familiei regale:

Tiara Lover’s Knot a Reginei Mary

sursa foto: eva.ro

Este una dintre cele mai cunoscute tiare purtate de membrele familiei regale de-a lungul anilor. Tiara Lover’s Knot este asociată cel mai mult cu Prințesa Diana, fiind una dintre bijuteriile sale favorite.

Broșa Cullinan III & IV

sursa foto: eushtiu.com

Această broșă a fost moștenită de la Regina Maria. Diamantele acestei bijuterii au 63,6 de carate. Broșa are și fragmente ale diamantului „Cullinan”.

 

Tiara Kokoshnik cu smarald

sursa foto: eva.ro

Până în anul 2018 nu a fost purtată niciodată public. Tiara este un cadoul oferit de Dame Margaret Greville Reginei Mamă Elisabeta. Regina Elisabeta a II-a nu a purtat niciodată această tiara, dar i-a împrumutat-o nepoatei sale Eugenie care a purtat-o la nunta sa cu Jack Brooksbank.

Tiara Bandeau a Reginei Mary

sursa foto: townandcountrymag.com

A fost creată inițial pentru Regina Mary (bunica paternă a Reginei Elisabeta). Meghan Markle a avut onoarea să o poarte la nunta cu Prințul Harry, care a avut loc în mai 2018.

Tiara Cartier Halo Scroll

sursa foto: dailymail.co.uk

Tatăl Reginei Elisabeta a cumpărat-o pentru soția sa în anul 1936, cu câteva săptămâni înainte ca ei să devină rege și regină. I-a fost oferită cadou Prințesei Elisabeta, la împlinirea vârstei de 18 ani, și a fost împrumutată diferitelor membre ale familiei regale, inclusiv Prințesei Margaret și Prințesei Anne. Este tiara pe care Kate Middleton a ales să o poarte în ziua nunți cu Prințul William, în 2011.

Tiara Marea Ducesă Vladimir

sursa foto: eva.ro

Această tiara își are originea în cadrul nobilimii ruse. Marea Ducesă Elena Vladimirovna i-a vândut tiara Reginei Mary în anul 1921. Bijuteria includea inițial diamante și perle, dar Regina Mary a cerut modificarea ei astfel încât să includă 15 smaralde Cambridge. Regina Elisabeta a purtat această tiara cu câteva ocazii de-a lungul deceniilor. A fost cumpărată de Regina Mary cu 28.000 de lire, preț care la valoarea din prezent ar fi de 360.000 de lire, conform sursei citate anterior.

sursa foto: on.ge


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.