22 august 2023, 15:27

Cascada Bigăr începe să atragă din nou turiştii

Cascada Bigăr începe să atragă din nou turiştii, însă lucrările la pasarela suspendată peste râul Miniş vor debuta abia în toamnă. Primarul din Bozovici spune că a fost o necorelare între proiectul celor de la Compania Naţională de Investiţii şi situaţia din teren, relatează Radio Reșița.

“Vin foarte multe grupuri de turişti acuma. De asta am şi accelerat acel proiect, să facem şi un grup sanitar care este necesar şi să amenajăm zona respectivă. Să securizăm din punct de vedere al turistului, să facem aceea pasarelă suspendată. A fost o necorelare între proiect şi ceea ce este în teren. Cei de la CNI au omis o prindere mai specială în parapetul de beton care este acolo şi care nu a fost luată în calcul“, spune primarul.

Proiectul prevede realizarea unei pasarele care să facă legătura între parcare şi cascadă, în prezent turiştii fiind obligaţi să circule pe marginea drumului, pe lângă parapetele metalic. În acelaşi proiect, sunt prevăzute amenajarea unor grupuri sanitare, dar şi un iluminat modern, care va permite vizitare cascadei pe timp de noapte.

Totul se va întâmpla în urma unui proiect al Primăriei comunei Bozovici, finanţat cu aproximativ 800.000 euro, de către Compania Naţională de Investiţii.

Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, s-a prăbuşit în vara anului 2021 din cauze naturale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol