20 mai 2024, 6:50

Cascada Măgura din Munții Rodnei a fost introdusă în circuitul turistic local şi naţional

Cascada Măgura din Munţii Rodnei a fost introdusă în circuitul turistic local şi naţional, informează Agerpres care citează Centrul de Informare şi Promovare Turistică „Moisei Turistic” (CIPTMT).

Amenajări

Obiectivul turistic descoperit recent a fost amenajat pentru a oferi condiţii optime turiştilor care aleg să viziteze zona Moisei.

„Au fost puse băncuţe, au fost făcute şi instalate pavilioane, pentru a mânca cât mai aproape de natură, coşuri pentru depozitarea gunoiului menajer. Turiştii au acces cu autoturismul proprietate personală”, au precizat reprezentanţii CIPTMT.

Obiective turistice

Moiseiul, aflat la aproape 140 km de Baia Mare, are multe obiective turistice recunoscute naţional şi internaţional: rezervaţia naturală Izvorul Bătrâna (0,5 ha), Parcul Naţional Munţii Rodnei cu vârful “Pietrosul” (2303m), Monumentul Eroilor sau Mănăstirea Moisei (1600).

În ceea ce priveşte cascadele, în Maramureş se regăsesc numeroase astfel de bijuterii naturale: Cascada Cailor (cea mai înaltă din România, căderea de apă este de 90 metri), Cascada Puzdrele ( aflată la 1520 m altitudine), Cascada Şipot etc.

Foto credit: Destinatii.eu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol