9 mai 2021, 22:17

Case la 1 euro. Ce condiții sunt impuse cumpărătorilor

Peste 900 de case abandonate, la preţul de 1 euro, îşi aşteaptă cumpărătorii.

În Italia, în localitatea Castiglione di Sicilia, casele vechi sunt vândute la preţul simbolic de 1 euro. Cele care sunt într-o stare mai bună vor fi comercializate ieftin, la preţuri pornind de la 4.000-5.000 de euro.

Primarul a lansat acest proiect pentru a aduce o viaţă nouă în localitatea sa, unde populaţia a scăzut de la 14.000 la începutul anilor 90 la numai 3.000 în prezent.

Avem de salvat o moştenire arhitecturală uriaşă, plină de istorie. De-a lungul timpului, au plecat prea mulţi oameni, lăsând în urma lor case vechi, pitoreşti, dintre care multe datează de pe vremea renaşterii”, a spus primarul, potrivit news.ro.

Proprietățiile din regiune sunt clasificate în funcţie de starea lor.

„Am realizat un studiu aprofundat care cataloghează fiecare proprietate pe baza hărţilor şi a datelor din registrul funciar. În funcţie de starea lor, clădirile vor fi vândute la preţuri diferite, începând de la 1 euro„, a mai spus acesta.

Dacă o casă este dorită de mai multe persoane, va fi organizată o licitaţie.

Cumpărătorii trebuie să finalizeze lucrările de renovare în termen de trei ani. Spre deosebire de majoritatea celorlalte scheme, totuşi, nu trebuie plătită o garanţie pentru a garanta efectuarea lucrărilor. În schimb, proprietarii să încheie o poliţă de asigurare de la o bancă, în valoare de 4.000 euro.

sursa foto: pippogaliponews.it


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.