CITIRE

Case printate 3D – Cum arată locuințele viit...

Case printate 3D – Cum arată locuințele viitorului

Mai bine de 1,2 miliarde de oameni trăiesc în condiţii precare, care le afectează în mod considerabil modul de trai, conform ultimelor statistici la nivel mondial. Casele acestora le asigură un minim de subzistenţă și se află cu mult sub standardele societății moderne, însă această situaţie poate fi rezolvată într-un mod inovativ.

ICON – un startup din Texas – a venit cu o soluție pentru această problemă. Compania dorește să realizeze, cu ajutorul imprimantei 3D, locuințe care să asigure un minium necesar de trai și al căror preț va fi accesibil pentru populația cu venituri medii. Preţul ”pe bucată” va fi doar de 4000 de dolari, şi vor putea fi construite de la zero în 12 până la 24 de ore.

sursa: www.wired.com

Toate locuințele dispun de o sufragerie, un dormitor, o baie şi o prispă şi vor putea fi construite dintr-un ciment special care are o durată de uscare mult mai mică decât cel obișnuit, conform publicaţiei americane The Verge.
Casele printate 3D vor ocupa puţin peste 60 de metri pătraţi, fapt ce este mai mult decât decent având în vedere preţul sau durata de construcţie. Dacă planul inovatorilor din Texas decurge aşa cum trebuie, compania va putea să construiască un ansamblu rezidenţial format din 100 astfel de case pentru refugiaţii din El Salvador sau Haiti.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.