8 decembrie 2023, 5:38

Castelul din Bulboaca a lansat o colecție de vinuri semnate de toţi liderii europeni

Summitul din Republica Moldova al Comunităţii Politice Europene a trecut, dar ecourile au rămas. Castelul din Bulboaca, care a găzduit evenimentul istoric, a lansat o colecţie de vinuri semnate de toţi liderii europeni ce au participat la întâlnire. Expoziţia este deschisă publicului larg.

Colecţia de vinuri va aminti, în timp, de reuniunea liderilor europeni desfăşurată în apropiere de Chişinău.

Summitul Comunităţii Politice Europene a fost unul dintre paşii decisivi pe care Republica Moldova i-a făcut pe drumul integrării sale europene.

Liderii europeni au semnat etichetele sticlelor când au scris şi în cartea de onoare a evenimentului. Astfel ei şi-au arătat aprecierea pentru organizarea summitului, dar şi pentru vinurile basarabene, unele dintre cele mai de succes produse de export din Republica Moldova.

Cei pasionați de vinuri pot admira colecția prezidențială în fiecare zi la Castelul din Bulboaca.

Printre cei 48 de lideri europeni care și-au lăsat semnătura pe aceste sticle se numără Roberta Metsola, Emanuel Macron sau Charles Michel.

Fiecare secţiune a colecţiei dedicata participanţilor la summit conţine şi sticle cu vin pe care aceştia pot să le primească oricând, la cerere.

Summitul de pe 1 iunie a reunit la Castelul din Bulboaca 48 de lideri europeni, premieri şi miniştri. Pentru organizarea evenimentului, Republica Moldova a cheltuit peste 13 milioane de lei.

Printre statele care au contribuit la buna desfăşurare a reuniunii se numără România, Franţa, Marea Britanie şi Suedia.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol