20 mai 2024, 5:44

Cât cheltuie turiștii nerezidenți în România? Motivele pentru care au ales să viziteze țara noastră

În semestrul I al acestui an, turiştii nerezidenţi veniți în România au cheltuit în medie 2609,7 lei de persoană. Numărul total de nerezidenţi care s-au cazat în structurile de cazare turistică colective în trimestrul II 2019 a fost de 761,9 mii, cheltuielile acestora ajungând la suma de 1853,7 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică.

Afaceri și călătorii în scop particular

Afacerile au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de peste 50% dintre turiştii nerezidenţi sosiți în România în trimestrul II 2019. De asemenea, cheltuielile acestora reprezintă mai mult de jumătate din total. Conform metodologiei, această activitate include participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii.

46,5% dintre turiștii nerezidenți veniți în țara noastră în trimestrul II 2019 au călătorit în scop particular. Printre motivațiile acestora de a veni în România se numără vacanţele și pentru evenimentele culturale sau sportive. De asemenea, conform studiului, călătoriile în scop particular includ cumpărăturile, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratamentul medical sau religia.

Cât cheltuie românii în vacanță

Cetățenii Uniunii Europene au cheltuit, în medie, 377 de euro pentru fiecare sejur turistic, conform datelor Eurostat. Când vine vorba de suma medie cheltuită pentru o noapte, românii consumă 35 de euro pe noapte. Românii devansează rezidenţii din Cehia și Grecia. Cei mai darnici în vacanță sunt rezidenţii din Danemarca, la o distanță considerabilă față de români. Danezii cheltuie, în medie, 162 de euro pentru fiecare noapte, potrivit Hotnews.

Sursă cover foto: Știri de Cluj


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol