23 iunie 2024, 20:39

Cât costă un live pe Facebook? 14 luni de închisoare pentru un bărbat din Alba

Facebook este spațiu public, iar o acțiune ilicită te poate aduce în fața instanțelor de judecată. Asta a pățit și un bărbat din Alba care și-a amenințat vecinii în live-uri pe Facebook.

Pentru amenințările cu moartea aduse, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Blaj, în data de 18 ianuarie 2024.

Faptele pentru care bărbatul a ajuns în fața magistraților s-au produs pe parcursul a două luni. Mai exact, în luna ianuarie și februarie a anului 2021, scrie Alba24.

Din câte se pare, între familia amenințată și bărbat era o stare conflictuală mai veche. În total, procurorii au probat, iar judecătorii l-au condamnat pentru cinci fapte de amenințare.

Prima dată, două fapte de amenințări s-au produs pe o stradă din comuna în care locuiesc, în data de 19 ianuarie 2021. Atunci mai mulți membri ai familiei s-au întâlnit cu el pe stradă, în două momente diferite ale zilei.

Magistrații au notat că familia vizată de amenințări a fost speriată de cuvintele transmise de bărbat pe rețeaua socială.

”Toate aceste amenințări cu acte de violență și cu moartea, transmise pe fondul unui conflict mai vechi între familia inculpatului și familiile celor cinci persoane vătămate, prin conținutul concret și contextul în care au fost proferate, coroborate cu faptul că persoanele vătămate îl cunosc pe inculpat ca fiind o persoană violentă, le-au creat victimelor o reală stare de temere”, au notat procurorii.

În data de 18 ianuarie 2024, bărbatul a fost condamnat în primă instanță, la câte șase luni de închisoare pentru fiecare faptă de amenințare (cinci capete de acuzare).

Prin calcul judecătoresc, a rezultat pedeapsa de un an şi 2 luni închisoare. Magistrații au decis amânarea pedepsei pentru o perioadă de probă de doi ani.

De asemenea, l-au obligat la muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 45 de zile, dar și la suma de 5000 de lei daune morale, câte 1000 de lei pentru fiecare membru al familiei.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol