6 iunie 2020, 20:28

Cât de aproape este România de spațiul Schengen? Ursula von der Leyen: Acest lucru trebuie răsplătit

Ursula von der Leyen, candidata propusă de Consiliul European pentru a deveni prima femeie președinte a Comisiei Europene, a avut o dezbatere în plenul Parlamentului European privind inexistența unui echilibru geografic și geopolitic între cei numiți să conducă instituțiile UE, dar și a așteptărilor țărilor din Europa Centrală și de Est de a deveni parte a spațiului Schengen și a zonei euro.

V-am ascultat și îmi dau seama că există teama acestei divizări între Europa de Vest și cea de Est. Trebuie să depășim această diviziune”, a spus von der Leyen.

Deputatul european Siegfried Mureșan i-a solicitat acesteia să folosească toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a obține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, în condițiile în care cele două țări respectă criteriile tehnice încă din 2011.

Ursula von der Leyen a precizat: ”Cu foarte mare respect mă gândesc la efortul făcut de Europa Centrală și de Est pentru a adera la Uniunea Europeană, pentru a adera la spațiul Schengen, la zona euro”.

Și cred că atunci când respectă criteriile, acest lucru trebuie răsplătit”, a continuat ea, potrivit caleaeuropeana.ro.

sursa foto: spiegel.de


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.