21 septembrie 2020, 6:25

Cât de bine îți cunoști animăluțul? Câinii pot recunoaște cuvinte scurte

Un studiu realizat de oameni de ştiinţă din Marea Britanie despre câini susține că acesția poate identifica o voce umană nouă sau un cuvânt nemaiauzit.

Echipa de cercetători de la Universitatea din Sussex au vrut să afle dacă animalele pot recunoaşte rapid acelaşi cuvânt spus de mai multe persoane. Conform studiului, câinii au fost capabili să identifice o voce umană nouă sau un cuvânt nemaiauzit informează libertatea.ro.

Cuvintele alese nu reprezentă comenzi, astfel încât reacţia câinilor să nu se datoreze dresajului primit. De asemenea, ei nu au fost încurajaţi sau răsplătiţi cu recompense şi atenţie.

Cercetarea demonstrează că această abilitate spontană nu este unică omului, iar câinii împărtăşesc acest talent lingvistic, ceea ce sugerează că percepţia vorbirii s-ar putea să nu fie (o trăsătură) specială oamenilor, cum s-a crezut anterior”, a explicat doctor Holly Root-Gutteridge, care a condus cercetarea efectuată pe 42 de câini.

Oamenii de ştiinţă susţin că descoperirea sugerează că aceste animale de companie îşi dau seama dacă anumite cuvinte scurte rostite de oameni diferiţi sunt identice.

sursa foto: gds.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.