Site icon Editia de Dimineata

Cât de mult influențează dieta somnul și sănătatea?

De-a lungul timpului, oamenii de știință au descoperit numeroase efecte, demonstrate în cadrul cercetărilor desfășurate la nivel mondial, pe care dietă fiecărei persoane le are asupra psihicului, dar și a fizicului ei. Astfel, s-a dovedit că relația dintre alimentație și psihicul oamenilor este direct proporțională.

Insomniile sunt cea mai întâlnită consecință când vine vorba de o dietă nepotrivită. Somnul odihnitor din timpul nopții, poate să influențeze foarte mult calitatea vieții de zi cu zi. Atât condiția fizică, cât și cea psihică pot fi ușor modificate, din cauza alimentației precare a unei persoane.

Alimentele consumate înainte de somn, reprezintă principala cauza pentru care apar insomniile. Pentru un somn odihnitor este nevoie de multă precauție, când vine vorba de alimentele servite la cină, ceea ce la majoritatea persoanelor lipsește cu desăvârșire.

Cum poate fi îmbunătățit somnul prin intermediul dietei

Consumul de alimente care conțin mulți carbohidrați duce la creșterea nivelului de triptofan din sânge, ceea ce asigura un somn calitativ. Astfel, experții recomandă înainte de somn gustări precum: un bol de iaurt și biscuiți, lapte cu cereală sau câteva sandwich-uri cu brânză.

Depresia nesănătoasă afectează psihicul

Atunci când o persoană consumă pe termen lung numeroase alimente cu un conținut mare de zahăr, dar și produse procesate, riscă să înceapă să sufere de depresie. Pe de altă parte, un om care are o dietă bazată pe fructe și legume, poate face față mult mai ușor stărilor anxioase și nu este la fel de predispus depresiei.

În cele mai multe cazuri, cei care sunt diagnosticați cu depresie ajung să aibă o dietă axată pe hrană cu valoare nutrițională scăzută. Din fericire, oamenii de știință au descoperit că depresivii se vindecă mult mai ușor dacă își modifică alimentația și încep să consume mai des alimente sănătoase printre care se numără și: fructele. legumele, cerealele, carnea, paștele sau brânză).

Sursă: lady4ever.ro 

 

 

 

Exit mobile version