8 iulie 2020, 6:33

Cât de mult îți place să mănânci? Delicatesă, posibila sursă a coronavirusului

Cercetătorii fac progrese în studierea fenomenului de transmitere a coronavirusului la nivel mondial. Una din cauzele nou descoperite pare să fie pangolinul, un mamifer destul de special, foarte căutat pe piața neagră a delicateselor, care este pe cale de dispariție.

Carnea unui astfel de animal este vândută cu bani grei pe piața neagră, valorând până la 1.000 de dolari. Totodată, chinezii mai apreciază și solzii acestei specii, localnicii folosindu-i în mai multe leacuri ale medicinei tradiționale, potrivit Digi24. 

Specialiștii au descoperit că virusul corona ce a fost recunoscut la această specie de mamifer are un coeficient semnificativ de potrivire cu cel care a făcut victime în mai multe state ale lumii și care se răspândește cu rapiditate, „respectiv 99% din adenomul viral ARN – cu cel care circulă în epidemie”, a declarat Adrian Bâlbă, biolog și directorul Complexului muzeal de științe ale naturii din Constanța, pentru Digi24. 

„Inițial s-a crezut că ar proveni de la liliac, care nu prea e consumat (de oameni, n.red.) în China – deși și el ajunge prin ciorbă. Liliacul este însă consumat de șerpi, care sunt o delicatesă. Ei bine, pangolinul este un animal traficat, care circulă dintr-o zonă în alta într-un mod neverificat, în așa numitele wet-market, adică piețe umede, de animale vii. Pe sub mână se mai vinde și pangolinul, o delicatesă. Bietul animal este pe cale de dispariție după 60 de milioane de ani de evoluție. Are o adaptare extraordinară a părului, cumva similar cu ariciul, are șuvițe de păr transformate în solzi”, a completat Adrian Bâlbă.

Aflați mai multe detalii aici. 

Sursă Foto: gazetadestiri.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.