17 ianuarie 2022, 9:54

Cât de rapid se pot infecta 10 persoane aflate la restaurant. Experimentul televiziunii japoneze (VIDEO)

Un tânăr care s-a plimbat prin 5 baruri în 3 ore într-un cartier din Seul a contagiat alte 17 persoane în câteva ore, aşa că autorităţile locale au reînchis barurile de frica revenirii virusului. Numărul cazurilor de infectare din Germania a crescut după relaxarea măsurilor impuse de pandemia de coronavirus.

Un experiment realizat de televiziunea japoneză NHK ilustrează viteza şi mijloacele de propagare a coronavirusului, amintind importanţa măsurilor de distanţare şi de protecţie.

NHK precizează că la experimentul care a durat 30 de minute au participat 10 persoane. Unul dintre participanţii la masă a fost desemnat ca fiind o persoană infectată.

Cum s-a procedat

”Pacientului 0” i-a fost turnată pe mână o picătură dintr-un lichid vizibil doar sub raze ultraviolete, simulând prezența virusului.

La sfârşitul mesei s-a constatat că potențialul virus se răspândise pe mâinile tuturor participanţilor, pe faţă, farfurii, capacul recipientului pentru alimente, tacâmurile folosite şi pe mânerul recipientului pentru băuturi.

Un experiment pentru vizualizarea fluxului de particule eliberate în timpul tusei a stabilit anterior că particulele răspândite de tuse se pot răspândi până la 3,6 metri. Picăturile fine eliminate atunci când o persoană infectată cu coronavirus tuşeşte sau strănută conţin particule viabile de coronavirus. Acestea pot transmite infecţia dacă intră în contact cu ochii, gura sau mucoasa nazală ale altor persoane.

Prin urmare, pentru a reduce riscul infectării proprii şi a celorlalţi, sunt absolut necesare respectarea normelor de igienă recomandate (spălat des pe mâini, acoperirea gurii la strănut cu un şerveţel, nu cu mâna) şi a unei distanţe de cel puţin trei paşi mari faţă de ceilalţi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.