6 iulie 2020, 8:47

Cât de ușor poți deveni un specialist fake în România

Domeniul medical din România suferă o nouă lovitură, întrucât recent a fost descoperit un programator IT din Predeal care elibera rețete medicale și consulta pacienții care veneau la cabinetul soției lui.

IT-istul din Predeal

Marius Hîrseanu este un programator IT din Predeal, care, deși nu a absolvit Facultatea de Medicină, acest lucru nu îl împiedică să profeseze în cabinetul soției lui, mai mult, pacienții tratați par să fie familiari cu aceste nereguli, însă nu s-au arătat deranjați. Poliția a fost alertată de cazul respectiv și va deschide un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată, conform digi24.ro.

Celebrul italian cu opt clase

Nu este prima dată când acest tip de incident are loc în România, ducându-ne cu gândul la faimosul caz al lui Matteo Politi, bărbatul care a operat la mai multe clinici private din România fără să aibă studii medicale. Bărbatul și-a schimbat numele în Matthew Mode și a lucrat la spitale private de top din București, iar el a fost depistat de către asistentele care au observat că nu știa să își pună mânușile înainte de operație. Istoricul lui Politi era copleșitor, prezentându-se ca fiind fost elev al unor școli internaționale de elită și fost practicant în insituții medicale de prestigiu, spune libertatea.ro.

Ginecologia, la modă în rândul specialiștilor falși

Lista continuă, din păcate, cu o femeie care lucra în cadrul Spitalului Județean Ilfov ca „voluntar cu activitate medical“ și care nu avea niciun fel de aprobare și, pe deasupra, o diplomă falsă. Raluca Daniela Bîrsan lucra de 10 ani în secția de ginecologie și susținea că a absolvit UMF Carol Davila, însă, decanul a negat aceste afirmații, potrivit adevarul.ro.

O altă femeie care și-a însușit dreptul de a practica fără a avea calificarea necesară este Florica Trandafir, care avea deschis propriul cabinet de ginecologie în cadrul căruia trata paciente și le prescria rețete. Ea a absolvit Facultatea de Medicină, însă nu a făcut rezidențiatul, iar din 1994 are deschisă propria clinică, a declarat recorder.ro.

 

Sursă foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.