CITIRE

Cât sunt dispuși românii să cheltuie de Crăciun?...

Cât sunt dispuși românii să cheltuie de Crăciun?

Anul acesta, românii intenționează să cheltuie 29% din venitul lor lunar pentru sezonul de Crăciun, cea de-a treia cea mai mare cotă din cadrul țărilor cuprinse într-un raport, potrivit sondajului realizat de Ferratum Group, un furnizor internațional de servicii bancare mobile pentru consumatori și întreprinderi mici.

Acest procent este semnificativ mai mare comparativ cu țările cu gospodării medii globale, care cheltuiesc doar 19% din venitul lor lunar pentru sărbătorile de Crăciun.

În special, cota a scăzut de la 31,9% în același sondaj efectuat anul trecut, când România s-a clasat pe locul al doilea. În acest an, mexicanii (cu 48% din venitul lor lunar) și brazilienii (38%) vor cheltui o pondere mai mare din veniturile lor comparativ cu românii. Bulgarii se situează alături de noi și vor cheltui un sfert din venitul lunar în decembrie.

În schimb, țările în care sezonul de Crăciun au cel mai mic impact în ceea ce privește cheltuielile sunt Danemarca (13% din venitul lor lunar), Finlanda (11%), Germania (10%) și Țările de Jos (10%).

Când este vorba despre modul în care românii își planifică bugetul de Crăciun, călătoria este prima opțiune: o sumă echivalentă cu 26% din venitul lunar în luna decembrie merge la capitolul vacanțe. Mai mult de jumătate (53%) preferă plata prin card în timpul călătoriilor (o cotă moderată la standarde globale), iar 33% dintre aceștia caută cazare ieftină (de tipul aplicațiilor AirBnB), menționează romania-insider.com.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.