16 iunie 2024, 22:36

Câte ceva despre siropul de brad și proprietățile lui benefice

Simbol al Crăciunului, bradul este emblematic pentru sezonul iernii. Este singurul copac care nu își pierde frunzele iarna, adaptându-se foarte bine la îngheț.

Bradul este, de asemenea, cel mai înalt copac din Europa, el poate atinge până la 80 de metri înălțime.

 Siropul de brad. Beneficii

Siropul de brad are foarte multe proprietăți benefice pentru organismul uman: conține molecule terapeutice antiseptic, astringent, antiinflamatoare, antivirale, antibacteriene și expectorante.

Din aceste motive, este un remediu eficient pentru infecțiile tractului respirator, infecțiile rănilor, durerea, oboseală, stresul și anxietatea.

 Un leac mai vechi

Siropul de brad este un produs cunoscut încă din cele mai vechi timpuri. Tratează răcelile, sinuzitele, durerile în gât, tusea, fiind aliatul iernilor reci și umede. Omoară bacteriile și calmează zonele inflamate.

O linguriță la fiecare două ore poate ameliora tusea, durerile în gât, presiunea în piept și simptomele de răceală.

De asemenea, siropul de brad ameliorează durerile articulare din cauza anumitor boli inflamatorii (artrită și reumatism), durerile de stomac și nevralgiile.

În ginecologie, siropul de brad poate fi folosit pentru tratarea leucoreei, a candidozei și ar avea efecte asupra prolapsului uterin.

 Vitamine

Potrivit studiilor, siropul de brad din mugurii de brad are de 5 ori mai multă vitamina C decât lămâile sau portocalele. Concentrația de vitamina C ar fi mai mare cu cât acele ar fi mai mature.

De asemenea, acele de brad sunt o sursă importantă de vitamina A, care ajută la menținerea vederii sănătoase, cu efect benefic asupra pielii și a părului.

În trecut, ceaiul de ace de brad era considerat un elixir al tinereții și al longevității, ce previne numeroase boli.

 Recoltare

Perioada de recoltare a mugurilor de brad este în luna mai și se poate extinde și în iunie în unele zone. Culoarea lor este verde catifelat, și se recoltează când au au minim 3 centimetri și nu depășesc 7 centimetri.

Prin urmare, acest produs minune, preț sirop de brad accesibil pentru oricine, ar trebui consumat de oricine, inclusiv de copii în sezonul rece, ca remediu de prevenție și combatere a răcelilor.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol