12 septembrie 2022, 19:38

Câte paturi ATI dedicate COVID-19 sunt în spitalele din România. Se dublează ratele de internare într-o săptămână

Spitalele din România au în prezent 848 de paturi la ATI destinte pacienților cu Covid-19, dar numărul acestora va fi suplimentat în zilele următoare cu 150 ca urmare a creșterii rapide a cazurilor grave, a declarat joi șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Noile paturi la ATI vor fi disponibile la unităţi medicale precum Spitalul “Ana Aslan”, Institutul “Matei Balş”, Spitalul “Sf. Pantelimon”, Spitalul Universitar de Urgenţă şi Institutul “Marius Nasta”, scrie 360medical.ro.

În ultimele zile au avut loc discuţii între reprezentanţi ai Ministerul Sănătăţii, ai Direcţiei de Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Ministerul de Interne şi ai DSU, în vederea creşterii numărului de paturi de terapie intensivă.

Spitalul ‘Ana Aslan’, ROL 2, cum era cunoscut, va relua activitatea de terapie intensivă, numărul de paturi de terapie intensivă urmând să crească la 23, într-o scurtă perioadă.

Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) estimează că ratele de infectare cu coronavirus, de internare și de decese provocate de Covid se vor dubla în România, până la sfârșitul săptămânii, relatează biziday.ro.

Potrivit ECDC, în România, incidența va crește de la 81 de cazuri la 100 de mii de locuitori, cât era preconizată de instituția europeană pentru finalul săptămânii care tocmai a trecut, până la 165 de infectări la 100 de mii de locuitori, în săptămâna 13-19 septembrie. Totodată, mai transmit experții europeni, rata spitalizărilor se va apropia de 10, de la 4,5, până la finalul săptămânii, iar rata deceselor, raportată la un milion de locuitori, se va dubla (de la 15 la 33 de decese).

Sursa foto: rohealthreview.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol