14 aprilie 2024, 14:25

Catedrala din Koln, închisă pentru vizitele turiștilor, din cauza alertei teroriste

Din cauza unei alerte teroriste, catedrala din orașul german Koln va rămâne închisă pentru turiști până la noi ordine, conform declarațiilor făcute pentru agenția germană de presă dpa de către șeful securității bisericii, Oliver Gassen.

„Toate serviciile liturgice vor avea loc, dar, din nefericire, vizitele turiștilor nu sunt posibile”, a spus Gassen. „Catedrala va rămâne închisă între serviciile religioase”, a precizat el.

Conform informațiilor la care a avut acces dpa, autoritățile din domeniul securității au primit indicii cu privire la un posibil plan al unui grup islamist de a ataca catedrala din Koln și o biserică din Viena.

Potrivit poliției din Koln, informația se referă la noaptea de Revelion. În Austria, patru persoane au fost arestate în timpul anchetelor referitoare la o rețea islamistă. Conform Parchetului, trei dintre ele au fost acuzate de apartenență la o organizație teroristă.

În mod normal, catedrala din Koln este vizitată de peste 100.000 de persoane de la Crăciun până la Anul Nou.

„Faptul că oamenii vin din țări îndepărtate să petreacă câteva zile în Koln și apoi nu pot vizita catedrala reprezintă o restricție, dar siguranța este pe primul loc”, a declarat Guido Assmann.

Sursa foto: Roberto Pfeil/dpa


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol