28 ianuarie 2020, 18:54

Catedrala Westminster Abbey din Londra

Catedrala Westminster Abbey este una din cele mai cunoscute din întreaga lume, fiind inclusă în patrimoniul UNESCO. Aceasta este cunoscută și datorită evenimentelor regale precum înmormântările și nunțile suveranilor Angliei ce au avut loc aici. Un alt lucru important este ca aici este și locul unde își fac somnul veșnic eroii naționali ai Angliei.

Sursă foto: presalocala.com

Catedrala este amplasată într-o zonă centrală a Londrei, devenind astfel o zonă turistică extrem de importantă. Milioane de turiști din toată lumea îi calcă pragul anual. Locația acesteia este cu exactitate în City of Westminster, adică în vestul palatului cu același nume care reprezintă parlamentul britanic.

Sursă foto: amfostacolo.ro

Această catedrală ocupă un loc foarte important în istoria Angliei. Aproape toți suveranii britanici au fost încoronați aici. Excepție făcând Edward al V – lea și Edward al VIII – lea. Cum am precizat aici este și locul de odihnă pentru monarhii din cea de-a doua jumătate a sec al XIII-lea respectiv până la jumătatea sec al XVIII-lea.

Biserica a fost realizată la ordinul Regelui Edward Confesorul în secolul al XI – lea pentru ca mai apoi în secolul al XIII – lea să fie modificată la ordinul lui Henry al III – lea în stilul gotic franțuzesc. De-a lungul mai multor secole catedrala a trecut prin nenumărate modificări și adăugiri la clădirea inițială. Un exemplu poate fi Capela Fecioarei făcută de Henry al VII- lea și care acum îi poartă numele. Un alt exemplu este Nicholas Hawksmoor care în secolul al XVIII – lea a făcut turnurile gotice din vestul edificiului și tot atunci au fost adăugate diverse statui ce reprezintă diverși martiri.

Sursă foto: encirclephotos.com

Dacă facem referire la naos acesta a fost realizat printr-o tehnologie nouă pentru secolul XIV – lea care a permis realizarea acoperișului din piatră la o altitudine de peste 30 de metri. Această parte fiind una plină de lumina care pătrunde printr-o fereastră de sticlă din partea vestică a edificiului. Sub această oază de lumină există mormântul soldatului necunoscut, făcut special în onoarea soldaților ce și-au pierdut viața în Primul Război Mondial.

Sursă foto: tonysblog.info

Sanctuarul este și locul unde au avut loc cele mai importante încoronări. Altarul lui Edward I este amplasat în partea estică a sanctuarului încă din 1300. Tronul său fiind folosit la toate ceremoniile de încoronare ce au loc aici încă din anul 1308.

Sursă foto: commons.wikimedia.org

Tot aici există și capela ridicată în cinstea lui Henry al VII – lea. Accesul în aceasta se poate realiza prin două uși din bronz. Naosul principal reprezentând un loc foarte important pentru arhitectură. Întreaga capelă fiind amenajată cu diverse imagini ai cavalerilor ordinului de Bath. Despre aceștia se spune că le este chiar dedicată în mod special capela. Tot în Westmister Abbey se găsește mormântul Reginei Elisabeta I.

Sursă foto: commons.wikimedia.org

O altă parte importantă din Catedrală este reprezentată de Colțul Poeților. Aici a fost îngropat Geoffrey Chaucer în anul 1400. Tot în această zonă există mai multe memoriale dedicate lui John Dryden, Robert Browning, Charles Dickens ș.a.m.d. Printre cei comemorați aici se află mai mulți diaconi sau preoți, iar ultimul care a fost îngropat în acest loc este Sir Laurence Oliver.

Sursă foto: ro.theplanetsworld.com

În zilele noastre Westminster Abbey este una dintre cele mai vizitate catedrale, anual milioane de turiști vin aici, fiind unul dintre cele mai suprapopulate zone turistice din Londra. Aceasta poate fi văzută și gratuit, urmând politica de a nu fi taxați turiștii aceștia fiind îndemnați să se închine și să doneze bani în funcție de posibilități. Lucrul acesta având loc mai ales că edificiul în sine deține surse de finanțare proprii și nu beneficiază de bani de la buget.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.