30 august 2023, 8:52

Câteva dintre cele mai bune fotografii de la  „Wildlife Photographer of the Year People’s Choice”

„Wildlife Photographer of the Year People’s Choice” și-a desemnat câștigătorii. Imaginea de mai sus nu reprezintă fotografia premiată, iar acest lucru este alegerea noastră. Aparține lui Igor Altuna, care a fost unul dintre cei patru finaști.

Fotografia anului!

O imagine uimitoare a unui leopard de zăpadă la apus a fost premiată pe primul loc la ediția din acest an a concursului “Wildlife Photographer of the Year People’s Choice Award”. Au fost exprimate peste 60.400 de voturi, ceea ce face ca acest premiu să fie cel mai votat din istoria concursului, iar câștigătoarea, Sascha Fonesca, a declarat că este „incredibil de mândră” că a fost aleasă.

Realizată în munții Ladakh din nordul Indiei, această fotografie uimitoare a fost capturată în timpul unui proiect de trei ani de captare a camerelor de luat vederi fără momeală, la mare înălțime în Himalaya. Cunoscută sub numele colocvial de „fantoma munților”, această apariție rară a unui leopard al zăpezilor a fost selectată dintr-un număr impresionant de 39.000 de imagini.

„Sunt incredibil de mândru să fiu câștigătorul premiului „People’s Choice Award” din acest an și le mulțumesc tuturor susținătorilor din întreaga lume pentru că au făcut posibil acest lucru”, a declarat Fonseca, la primirea premiului cel mare.

„Fotografia îi poate conecta pe oameni la viața sălbatică și îi poate încuraja să aprecieze frumusețea lumii naturale nevăzute. Cred că o mai bună înțelegere a vieții sălbatice duce la o grijă mai profundă, care, sper, are ca rezultat un sprijin activ și un interes public mai mare pentru conservare.”

Finaliști

De asemenea, au fost selectați patru finaliști cu recomandări deosebite, printre care Igor Altuna pentru imaginea sa, Holding On, care prezintă o fotografie impresionantă a unui leopard care își poartă următoarea masă de gât, cu un pui încă agățat, și Fox Affection, care surprinde două vulpi, realizată de Brittany Crossman.

Un pui de urs polar surprins jucându-se printre flori, realizat de Martin Gregus, a impresionat, de asemenea, publicul, iar Portrait of Olobor, realizat de Marina Cano, este o fotografie uimitoare a unui leu mascul realizat în Maasai Mara, Kenya.

A 59-a ediție

Aflat la cea de-a 59-a ediție, concursul este unul dintre cele mai longevive competiții fotografice. „Numărul record de voturi din acest an ilustrează modul în care fotografia de faună sălbatică poate atrage și inspira publicul cu minunăția naturii”, a remarcat Dr. Douglas Gurr, directorul Muzeului de Istorie Naturală.

Pentru a vedea lista completă a imaginilor preselecționate pentru Premiul „People’s Choice Award” și pentru a fi primul care află despre câștigătorul final, accesați site-ul Muzeului de Istorie Naturală, unde puteți răsfoi galeria.

Text si foto Digital Camera World


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol