20 septembrie 2022, 12:24

Câți bani va primi David Popovici pentru medaliile de la Roma?

O știre publicată ieri ne spune despre Simona Halep că este în acest moment pe locul trei în topul sportivelor la capitolul „Bani câștigați din tenis”.

Sportiva noastră strânsese 40.1 milioane de dolari și îi sufla în ceafă (sperăm s-o și întreacă, mai este loc) surorii Venus Williams, cu 42,3 milioane. Pe primul loc, evident, Serena, cu 94,6 milioane, cu părere de rău pentru româncă, de neegalat.

Știam că tenisul este un sport scump, răsfățat al sorții, în care investești dar din care vin deopotrivă și câștiguri. Așa că următoarea întrebare a stat, logic, în creierele tuturora: oare cât câștigă puștiul ăla de 17 ani care a apărut parcă de nicăieri și care ne tot dă – de ceva vreme aproape zilnic – câte un cod roșu, nu de caniculă, de inimă?

Ei bine, David Popovici, pentru că de el vorbim, va aduna și el ceva bani, incomparabili mai puțini decât cei obținuți din – era să spunem “sportul rege”.

Conform informațiilor HotNews, Popovici va primi recompense financiare atât din partea Ministerului Tineretului și Sportului cât și din partea Ligii Europene de Natație.

Din partea MTS , Popovici va primi 74.000 de lei pentru cele două medalii, ceea ce înseamnă puțin peste 15.000 de euro.

De asemenea, Liga Europeană de Natație îl va premia pe David cu 14.000 de euro: câte 2.000 de euro pentru fiecare medalie de aur și 10.000 de euro pentru recordul mondial de la 100 m liber.

Și cam asta-i.

Îi urăm lui David Popovici la cât mai multe recorduri. Și să nu-i pară rău că nu s-a apucat de…tenis.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol