13 iulie 2020, 8:05

Ce ai face în cazul unui atac zombi? Angajații români cred că șefii lor sunt lași

Dacă mâine la locul de muncă ar fi un atac zombi sau răspândirea unui virus letal, conform unui studiu, patru din zece angajați români cred că șeful va intra în panică și va fi primul care va da bir cu fugiții.

BestJobs a întrebat, de Halloween, angajații români cum ar reacționa ei sau managerii lor în cazul unui scenariu de groază. Într-o astfel de situație, doar trei din zece respondenți au răspuns că șeful va rămâne calm și le va comunica foarte bine instrucțiunile de apărare. Alți 28% au afirmat că au proceduri clare de reacție la situații de criză, astfel încât știu toți ce au de făcut fără să fie necesară coordonarea din partea șefului direct, relatează forbes.ro.

33% dintre respondenți cred că „fiecare coleg va încerca să își vadă de pielea lui, pe principiul scapă cine poate”. Totodată, 27% consideră că se vor forma „găști” și fiecare grup își va apăra interesul propriu și se va lupta cu celelalte pentru supraviețuire.

Ce se va întâmpla în scenariu de criză extremă

Dacă ar fi un cutremur o treime din angajați consideră că firma pentru care lucrează se va închide în foarte scurt timp, pentru că afacerea nu e făcută să reziste la șocuri externe puternice. 14% cred că afacerea ar rezista cel mult un an – doi și doar 26% dintre angajați sunt convinși că afacerea va trece peste dificultăți.

Jumătate dintre respondenți spun că s-ar lupta să-și apere toți colegii cu riscul de a-și pune în pericol integritatea fizică sau sănătatea. De cealaltă parte, peste o treime s-ar lupta doar pentru colegii care le-au fost alături și la bine și la greu, în timp ce 13,5% recunosc deschis că nu sunt dispuși să se sacrifice pentru ceilalți colegi.

Sondajul a fost efectuat în perioada 7-25 octombrie 2019, pe un eșantion de 891 de utilizatori de internet.

sursa foto: anxietyguru.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.