CITIRE

3 factori nebănuiți care ne fac să creștem în greu...

3 factori nebănuiți care ne fac să creștem în greutate

Atât sportul, cât și alimentația sunt foarte importante pentru un organism sănătos și pentru a menține silueta la o greutate normală. Însă asta nu este tot, pe lângă aceste două aspecte mai există trei foarte importante, dar care sunt mai puțin cunoscute ori nu a fost luate în considerare.

Genetica

Când ne gândim la fizic, cel mai important aspect este suma genelor moștenite din familie. Fiind legată de ereditate, greutatea corporală este adesea interpretată ca un impediment. Însă, acest element poate fi gestionat cu ajutorul unui plan alimentar personalizat. Pentru a descoperi cauzele creșterii în greutate, există și un test genetic pentru controlul greutății care cuprinde un plan de nutriție și exerciții fizice personalizate.

Sursa: romaniatv.net

Stresul

În momentele de stres apar deseori două situații total diferite, cum ar fi: pierderea poftei de mâncare sau mâncatul excesiv. Pe lângă acest aspect, sănătatea întregului organism are de suferit. Când o persoană are un grad de stres ridicat și mănâncă excesiv, apare o dificultate în funcționarea metabolismului fapt ce duce către creșterea în greutate.

Sursa: zenyth.ro

Somnul

Somul este un aspect esențial în arderea găsimilor și ajută organismul să își încarce bateriile. În plus, somnul crește puterea de concentrare și memorare și întărește sistemul imunitar. Așadar, tulburările de somn și programul haotic provoacă acumularea kilogramelor și o stare deplorabilă de sănatate. Prin urmare, un stil de viață sănătos implică minim 7 ore de somn pe noapte.

Sursa: verywell.com

Aspectul fizic reflectă modul în care ne tratam corpul. Indiferent de ereditate, o bună funcționare a sa depinde de cât de implicați suntem în îngrijirea stării personale de sănătate.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.