24 ianuarie 2023, 22:20

Ce-ați zice de niște haine din banane?

Brandul olandez de modă Ganni experimentează în mod constant noi și noi materiale cu potențial sustenabil. Multe dintre ele s-ar putea să nu aibă succes, dar asta face parte din muncă, spune co-fondatorul companiei, Nicolaj Reffstrup. Doar știm ce goană este în ultimii ani în industria modei după materiale a căror producție să nu fie dăunătoare pentru mediu. Se caută materiale din surse organice, alternativă la fibrele artificiale, care să poată fi utilizate pe termen lung.

Ganni a creat recent un trening (cu trei piese) care este realizat din reziduuri de banane. Un proces inovator, dezvoltat de compania Pyratex, specializată în descoperirea de noi materiale.

Creatorii treningului au declarat pentru Vogue Business că nu se așteaptă la un succes, dar că vor să testeze piața, să vadă și să înțeleagă reacțiile consumatorilor și, evident, să se adapteze.

Fibrele din banane au fost gândite pentru a oferi o alternativă la cele sintetice, utilizate în mod tradițional pentru hainele de sport.  În prezent se lucrează la cel puțin alte 20 de versiuni ale materialului.

Reffstrup se referă la procesul de test în care se află materialul pe care l-au utilizat pentru treningul format din 3 piese. Primele modele vor fi puse în vânzare în curând și, în funcție de reacțiile clienților după utilizarea hainelor pe termen mai lung, în condiții diferite, va fi adaptat pentru a putea fi introdus în sistemul mass-market.

Sursa foto: Ganni-Pyratex-Vogue Business


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol