20 februarie 2020, 0:36

Ce crezi că nu s-a scris, a rămas pe film. Motivele pentru care nu ar trebui să ratezi Docuart Fest 2017

Dacă nu ai auzit despre Docuart Fest, probabil nu asculți ce trebuie, iar ca să îți speli păcatul (și ești în București) poate cel mai bine ar fi să faci o vizită evenimentului, oricând de marți, 26 septembrie, până duminică, 1 octombrie.

Docuart Fest este festivalul dedicat exclusiv filmului documentar românesc, iar scopul suprem este să promoveze idei și oameni, dar mai cu seamă produse culturale autohtone din lumea cinematografică, cel puțin așa se prezintă pe site-ul oficial.

Evenimentul este organizat de Asociația Docuart și are ca scop susținerea și revigorarea producției de documentar românesc, odată cu familiarizarea publicului cu aceste producții. București Docuart Fest este finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – în cadrul Programului cultural „București Oraș participativ” și Centrul Național al Cinematografiei.

Revenind la zilele de festival, prima ediție a avut loc în 2012, iar de atunci, an de an publicul român a venit în număr din ce în ce mai mare și a început să aprecieze documentarele de calitate. Docuart este mai mult decât un rulaj al unor documentare, evenimentul țintește mai sus de atât. Organizatorii doresc să educe publicul, aproape oameni încununați de dorința cunoașterii, și bineînțeles de a susține regizori români.

Legat de acest ultim aspect, orice regizor, indiferent de vârstă sau experiență se poate afirma, înscriindu-se la una dintre cele două secțiuni de festival: cea principală și cea studențească.

București Docuart Fest este un fenomen care și-a propus să aducă documentarul în atenția oamenilor, făcând dovada încărcăturii sale autentice și ale adevăratelor povești de viață nescrise, suprinse de camerele de filmat. București Docuart Fest este totodată locul unde se intersectează cultura, voia bună, oamenii deschiși, fie ei cinefili asumați ori ba, la câteva ceasuri de discuții în tihnă și proiecții merituoase, pe de-a lungul câtorva zile tomnatice și mohorâte.„, este prezentat festivalul.

Iar ca să fie fără de scuză neparticiparea intrarea este liberă la toate locațiile unde se va desfășura evenimentul și sigur dintre cele 50 de documentare unul te va atrage.

Pentru mai multe detalii legat de adresă și program accesați site-ul oficial al Docuart Fest, la secțiunea program.

[Sursă imagine: blogatu.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.