20 ianuarie 2022, 3:15

Ce face un neamț fără euro? Schimbă o marcă! Germanii au încă MILIARDE  de mărci la saltea

La origine gluma este românească. Dar se potrivește mănușă, astăzi, nemților. Iată de ce…

La două decenii după tipărirea și distribuirea primilor euro în Uniunea Europeană, numerar în valoare de miliarde de mărci și alte bancnote ale monedelor naționale ale statelor care au adoptat moneda unică încă nu au fost transformate în noua bancnotă a blocului comunitar, relatează Bloomberg.

Valoarea totală a fostelor monede naționale care încă pot fi schimbate la băncile centrale ale statelor ce au aderat la zona euro se ridică la 8,5 miliarde de euro, potrivit calculelor efectuate de jurnaliștii agenției Bloomberg. Probabil 80% din această sumă colosală vine din Germania

Măăărci vindeeeem

Însă câți bani încă pot fi schimbați în mod real nu este clar, motivele pentru care ei nu au fost convertiți încă fiind la fel de evazive.

Printre explicațiile posibile se numără faptul că unele persoane ar fi uitat de economiile ținute „la saltea” sau că altele au vrut să păstreze banii ca o amintire dintr-o altă eră.

Ceea ce se știe însă este că marea majoritate a acestor bani se află în Germania, țară în care populația rămâne adepta tranzacțiilor în numerar și în care banca centrală, Bundesbank-ul, a anunțat că va continua să schimbe mărcile germane în euro pentru o perioadă nelimitată de timp.

Însă alte state nu sunt la fel de răbdătoare: Franța, Spania și Italia nu mai schimbă banii vechi. Așa că dacă mai ai cumva franci, pesetas sau lire italiene…este prea târziu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.