25 februarie 2020, 8:03

Ce faci de Revelion? Iată cele mai răspândite tradiții și obiceiuri de Anul Nou

În fiecare colț din lume există tradiții și obiceiuri la trecerea dintre ani. Pentru un an plin de dragoste și de belșug, în timpul petrecerii de Anul Nou, oamenii respectă aceste reguli.

Vrei să știi ce tradiții sunt în alte tări?

Iată mai jos ce fac oamenii pentru a le merge bine de Revelion:

  • În Spania se obișnuiește să se mănânce câte o boabă de strugure la fiecare dintre cele 12 bătăi ale ceasului de la miezul nopții, fiecare boabă reprezentând câte o dorințe pentru anul ce vine.
  • Portughezii au același obicei ca spaniolii, doar că înlocuiesc boabele de strugure cu smochine.
  • Grecii au pe masă o prăjiută numită „vassilopitta”, în care se pune câte o monedă de aur sau de argint. Cel care o găsește va avea noroc tot anul.
  • În Scoția, pentru a avea noroc, tradiția spune că prima persoană care trebuie să intre în casă de Revelion este bine să fie un bărbat cu părul închis la culoare și care să aducă un dar.
  • În unele zone din Belgia se mănâncă un preparat pe bază de varză murată și cârnați, având sub farfurie, în buzunare sau în mână câte o monedă, ca să aibă bani întregul an.
  • În Danemarca la ușa vecinilor se sparg farfurii, iar familia cu cele mai multe cioburi adunate în fața ușii va avea parte de cel mai mult noroc.
  • În Rusia se deschid ușile și ferestrele la miezul nopții de Revelion ca să intre anul cel nou în casă, arată libertatea.ro.
  • În unele țări din America Latină, la 12 noaptea se poartă o anumită culoare pentru a avea parte de noroc. Despre culoarea galbenă se spune că este semn de bani, în timp ce despre culoarea roșie se crede că aduce noroc în dragoste.
  • În noaptea de Anul Nou, femeile nemăritate din Belarus aşteaptă să afle dacă se vor căsători. Ele ţin în mână câteva boabe de porumb, cu care ademenesc un cocoş. Dacă cocoșul dă târcoale unei fete, potrivit tradiției acesta se va căsători anul viitor.

sursa foto: trome.pe


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.