21 septembrie 2020, 5:57

Ce mă fac? O nouă platformă oficială de informare și combatere a epidemiei de coronavirus

Guvernul României a dezvoltat prin intermediul Autorității pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență și și organizația neguvernamentală Code for Romania, o nouă platformă online de informare, parte integrată a domeniului pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Platforma CeMaFac (cemafac.ro) este o componentă a proiectului stirioficiale.ro și reprezintă un ghid simplu de infromare, bazat pe o serie de scenarii posibile prin care românii ar putea trece, în următoarea perioadă.

„Această platformă te va ghida pentru diferitele situații și te va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorități pentru o mai bună protejare a ta, a familiei și a comunității tale în această perioadă”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.


Una dintre funcțiile principale ale acestei platforme este chestionarul de evaluare a simptomelor, realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență. În acest fel oamenii pot identifica gradul de risc prorpiu, în ideea de a vedea ce măsuri trebuie umrate, în funcție de starea ta de sănătate. Astfel, răspunzând întrebărilor din chestioanr îți poți auto-evalua starea de sănătate înainte de a apela la sfaturile medicilor.

Pe de altă parte, site-ul cemafac.ro mai abordează și subiecte legate de transmiterea și simptomele bolii COVID-19, despre cum ar trebui să ne protejăm, dar și care sunt principalele moduri de adaptare și rezistență sau alte informații folositoare pentru cei care oferă ajutor sau sprijină echipele de intervenție.

Cemafac.ro este un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă și este neafiliată politic.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.