20 septembrie 2023, 8:39

Ce mașină second-hand să-mi iau? Iată câteva idei PROASTE

Evitați aceste mașini second-hand despre care cumpărătorii spun că sunt gropi fără fund, financiar vorbind, când intră în reparații. Este opinia celor de la BrakeForIt, care fac o analiză pe baza rapoartelor de tip Consumer Report din Statele Unite.

Să vedem la ce concluzii ajung.

Cumpărarea unui vehicul de ocazie vă poate economisi bani pe termen scurt, dar o alegere proastă ar putea cauza reparații costisitoare care să depășească raportul cost-beneficiu. Timp de ani de zile, Consumer Reports a colectat evaluări pentru mașinile second-hand și a tras concluzii referitoare la care sunt cele mai slab cotate vehicule cu peste 30.000 de km.

Chiar și unele dintre cele mai de încredere mărci de top au avut probleme cu anumiți ani de model.

Iată care sunt mașinile de ocazie care ar putea să vă falimenteze, conform ratingurilor și recenziilor de pe Consumer Reports.

 

Jeep Grand Cherokee: anii 2007, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016

Jeep adoră să vorbească despre capacitățile off-road ale vehiculelor sale, dar mai multe modele ar trebui să stea pur și simplu departe de șosele… în general. Scorurile de fiabilitate ale companiei s-au prăbușit în 2007 și apoi au urmat același model din 2011 până în 2014 și din nou în 2016.

În timp ce alți ani pot fi, în general, considerați siguri, anii enumerați mai sus au fost afectați de probleme, inclusiv un modul de alimentare care a cedat pentru mulți cumpărători. Dacă vă doriți un Jeep, evitați anii de model enumerați.

Chrysler Town & Country: 2008 – 2012

Chrysler Town & Country nu s-a descurcat bine din 2009 până în 2012. Consumatorii au raportat diverse probleme cu acest model. În general, Town & Country a oferit câțiva ani modele decente în afara perioadelor cele mai problematice.

Dacă sunteți în căutarea unui monovolum mai nou, Chrysler Pacifica a fost evaluat decent de către consumatori, deși modelele de la Honda obțin adesea scoruri mai mari în ceea ce privește fiabilitatea, siguranța și performanțele de conducere. Kilometrajul dvs. poate varia în funcție de modelele enumerate mai sus, dar de ce să riscați?

 

BMW X5: 2011 – 2014

BMW X5 trebuia să fie o mașină distractivă de condus. În schimb, din 2011 până în 2014, cumpărătorii s-au plâns de diverse probleme de performanță care au variat de la controlul climatizării la probleme cu piesele motorului și sisteme de combustibil defecte.

Modelele 2011 și 2012 au fost listate cel mai prost din tot lotul, în timp ce pentru 2013 și 2014 a fost oferit un rating de cumpărare retrogradat. Drept urmare, vă recomandăm să evitați anii de model enumerați mai sus.

 

Ford Fiesta: 2011 – 2014

Ford Fiesta va deveni probabil o “groapă de bani” personală dacă cumpărați modelele cuprinse între 2011 și 2014. De fapt, această marcă și acest model a fost clasat cel mai prost în ceea ce privește performanța pentru segmentul său.

Problemele care apar includ transmisia proastă a mașinii, o caroserie slabă care se va uza rapid și un sistem audio care este cunoscut pentru faptul că se strică mult mai repede decât ar trebui. În general, ar trebui să evitați vehiculele compacte de la Ford. Ați fost avertizați.

Fiat 500: 2012, 2013, 2015

Fiat-Chrysler ocupă în mod obișnuit un loc slab în rapoartele Consumer Reports și, din acest motiv, vă recomandăm cu tărie să evitați vehiculele second-hand ale companiei. Chiar dacă vă plac automobilele lor, ar trebui să evitați Fiat 500 din 2012, 2013 și 2015.

Printre numeroasele sale probleme, Fiat 500 are probleme cu frânele, echipamentele electrice și suspensia. De asemenea, are o finisare proastă care vă va lăsa cu reparații costisitoare chiar dacă aveți grijă de vehicul ca și cum ar fi fost cumpărat de nou.

 

Ford Focus: 2012 – 2016

Ford Focus a fost una dintre cele mai bine cotate mașini din clasa sa la începutul anilor 2010, dar favoritul fanilor companiei a căzut rapid în dizgrația Consumer Reports și a cumpărătorilor. Modelele Ford Focus din 2012 până în 2016 sunt opțiunile de mașini second-hand pe care trebuie să le evitați.

Cea mai mare problemă cu modelele din acei ani se învârte în jurul reparațiilor costisitoare ale transmisiei, care cu siguranță vor recupera banii pe care i-ați economisit prin achiziționarea unui vehicul folosit. Este trist pentru că, la fel ca mulți cumpărători și recenzenți, am iubit cu adevărat acest model, extrem de popular.

Ram 1500: 2014, 2016

Ram 1500 a fost un mare succes pentru Dodge și mai mult de un deceniu de vânzări au dovedit că acest model este o alegere solidă. Cu toate acestea, modelele 2014 și 2016 ale companiei au primit calificativul „nu cumpărați niciodată” după ce au obținut scoruri slabe pentru unele probleme costisitoare.

Dacă achiziționați un Ram 1500 din 2014 sau 2016, fiți pregătit pentru posibile defecțiuni ale sistemului de frânare și ale componentelor electrice. Ne ferim rapid de tot ceea ce este legat de electricitate, având în vedere costurile ridicate de remediere a multor probleme electrice.

 

Volkswagen Jetta: 2010 – 2016

Volkswagen Jetta nu s-a descurcat prea bine în anii 2010. Recenziile și evaluările slabe ale consumatorilor au afectat în mod special modelele companiei din 2010 până în 2016. Lista de eșecuri cu acest model ar trebui să fie suficientă pentru a vă speria să nu cumpărați acei ani la mâna a doua.

Dacă vă decideți să cumpărați unul dintre modelele din anii enumerați, ar trebui să fiți pregătit să plătiți pentru reparații la echipamentele electrice ale mașinii, la finisajele interioare și la sistemul audio. Sistemele de control al climatizării au avut, de asemenea, probleme la această marcă și model.

Ford F-250: 2008, 2010, 2014

În general, există o mulțime de lucruri bune de spus despre gama Ford F-Series. Din păcate, aceste complimente nu se răsfrâng asupra modelelor 2008, 2010 sau 2014.

Modelele Super Duty (F-250) din anii enumerați au prezentat o serie întreagă de defecțiuni, de la probleme ale grupului motopropulsor și defecțiuni ale sistemului de control al frânelor până la defecțiuni ale sistemului de combustibil și multe altele. Dacă aveți nevoie să cumpărați un vehicul de lucru, este mai bine să cumpărați un Super Duty din orice an care nu este listat.

 

Tesla Model X: 2016

Consumer Reports a trebuit să își schimbe sistemul de evaluare pentru a se adapta la progresele făcute de Tesla în materie de siguranță și alte standarde. Acestea fiind spuse, Tesla Model X 2016 a avut defecte, iar consumatorii nu s-au temut să împărtășească problemele lor pe rețelele de socializare.

Printre numeroasele probleme enumerate pentru Tesla Model X 2016 se numărau ușile prost proiectate și o serie de probleme generale de fiabilitate. Având în vedere progresele pe care Tesla le-a făcut în ultimii ani, este mai bine să căutați un model puțin mai nou care să respecte standardele de calitate de obicei ridicate ale companiei.

Chevrolet Silverado 2500HD: 2011, 2012, 2015, 2016

Ford, Dodge, Chevy… se pare că apelativul „heavy-duty” dat camionetenu înseamnă întotdeauna că acestea țin la tăvăleală fără a întâmpina probleme. Modelele Chevy Silverado 2015 și 2016 au obținut un scor mai mic în testele Consumer Reports decât alte modele ale companiei.

Printre problemele pe care este probabil să le plătești se numără problemele de suspensie care au afectat ambii ani de model. Rețineți că există, de asemenea, multe rapoarte privind izolația fonică proastă. Acest vehicul special a avut, de asemenea, probleme de frânare și probleme cu sistemul de combustibil.

 

Volkswagen Jetta: 2011 – 2016

Jetta de la Volkswagen a fost cel mai popular model al său în Statele Unite, ceea ce este destul de șocant având în vedere toate problemele pe care vehiculul le-a avut din 2011 până în 2016.

Cele mai frecvent raportate probleme se concentrează pe echipamentele electrice, despre care am observat deja că pot fi unele dintre cele mai scumpe componente de reparat la vehiculul dumneavoastră. Printre problemele de putere raportate se numără probleme cu geamurile și cu sistemul de control al vitezei de croazieră. Modelul Jetta 2010 a avut, de asemenea, probleme cu controlul climatizării, deși au fost raportate mai puține probleme.

 

Cadillac Escalade: 2015, 2016

În timp ce Cadillac Escalade este un SUV foarte popular, vehiculul a fost afectat de probleme de ani de zile, iar ratele de fiabilitate au fost adesea clasate mult sub alte vehicule. Escalade s-a prăbușit și mai mult în ratingurile Consumer Reports în 2015 și 2016.

Au fost raportate probleme legate de grupul motopropulsor, plângeri privind calitatea vopselei și a finisajelor și probleme legate de transmisii. Fiecare dintre aceste probleme poate costa sute și chiar mii de dolari pentru reparații. S-ar putea să economisiți mult, datorită unei valori ridicate de depreciere pentru gama Escalade, dar probabil că veți plăti pentru asta cu reparații costisitoare.

Chrysler PT Cruiser: 2006 – 2008

Chrysler PT Cruiser are onoarea dubioasă de a fi una dintre cele mai urâte mașini de pe lista noastră, alături de problemele de fiabilitate care au afectat clasamentul mașinii din 2006 până în 2008.

Printre problemele pe care consumatorii le-au avut cu vehiculele lor se numără probleme de transmisie și de frânare. Pe măsură ce vehiculul a îmbătrânit, au fost raportate, de asemenea, probleme de manevrabilitate și unele probleme de control al climatizării. Dacă adăugăm faptul că a cumpăra o mașină veche de peste un deceniu este aproape același lucru cu a arunca banii pe fereastră, PT Cruiser este un vehicul evident de evitat.

 

Chevrolet Suburban: 2007, 2008, 2014, 2016

Chevrolet Suburban este un vehicul mare, cu multă putere. Din păcate, a fost, de asemenea, un vehicul mare lovit de o mulțime de probleme pentru anii model 2014 și 2016. Poate părea o achiziție atractivă de vehicul folosit, dar verificați mai întâi toate problemele pe care le puteți întâmpina.

În acești doi ani, consumatorii de Chevrolet Suburban au raportat probleme cu geamurile electrice, sistemul audio și finisajele. Cele mai multe dintre aceste probleme nu vor costa nici pe departe la fel de mult ca alte reparații de pe lista noastră, dar, oricum, tot sunt bani pe care îi aruncați pe fereastră.

 

Dodge Journey: 2009, 2012, 2015

Așa cum am menționat anterior, Dodge nu s-a descurcat bine în clasamentele de fiabilitate cu Consumer Reports, iar modelele Dodge Journey pentru 2009, 2012 și 2015 sunt printre cele mai proaste ale companiei. Dacă sunteți în căutarea unui vehicul folosit, vă recomandăm să evitați complet acești ani de model.

Dacă achiziționați un Dodge Journey din acei ani, ar trebui să fiți pregătit pentru reparații costisitoare. Printre problemele acestor vehicule se numără probleme la motor și suspensie și defecțiuni audio. Sincer, pur și simplu nu merită costurile pe termen lung să cumpărați aceste modele folosite.

Dodge Charger: 2011, 2012, 2014, 2015

Fiat Chrysler continuă să se afle în fruntea listelor Consumer Reports pentru vehiculele nesigure și este adesea o chestiune de selecție a anului. Luați de exemplu Dodge Charger, care s-a clasat bine în unii ani, dar nu și în alții. În acest caz, veți dori să evitați modelele din 2011, 2012, 2014 și 2015.

Nu ne vom scufunda în toate problemele legate de acești ani anume, dar în schimb vom observa că rechemările în service au fost norma și, să fim sinceri, mulți proprietari de mașini nu respectă vizitele recomandate pentru rechemări în service. Dacă achiziționați un Dodge Charger din acești ani model, pregătiți-vă portofelul.

 

Nissan Pathfinder: 2013, 2014

Dacă sunteți în căutarea unui Nissan Pathfinder pe piața second-hand, există o mare probabilitate să dați peste un model 2013 sau 2014. Acesta a fost un vehicul popular pentru cei doi ani enumerați; din păcate, aceștia au fost și cei mai proști doi ani în ceea ce privește fiabilitatea.

Rechemările au continuat să curgă pe aceste vehicule cu probleme care includ defectarea frânării și a airbagurilor. Asta înseamnă că nu numai că acești ani de model sunt susceptibili să vă coste bani din cauza fiabilității, dar ar putea, de asemenea, să vă pună viața în pericol. Consumer Reports a enumerat acești ani model în top 10 cele mai proaste cumpărături din anii respectivi.

Audi Q7: 2015

A fost destul de șocant să vedem că Audi Q7 a primit o lovitură din partea Consumer Reports în 2015. Acest model particular s-a clasat bine ani de zile și pare să fie pregătit pentru o altă lansare excelentă. Din păcate, acest an special este unul de evitat pe piața mașinilor second-hand.

Cumpărând acest model, vă puteți aștepta la probleme cu sistemul de frânare, integritatea caroseriei și componentele audio. Dacă aveți posibilitatea de a alege, cumpărați un model care a fost lansat înainte sau după 2015. Dovadă – doar doi ani mai târziu, vehiculul obținea din nou note mari în același raport.

 

Mercedes GL: 2013 – 2015

Din 2013 până în 2015, modelele utilitare Mercedes-Benz GL au fost afectate de probleme care au retrogradat un producător de obicei fiabil. Am găsit aceste modele listate la prețuri de peste 30.000 de dolari, ceea ce reprezintă un preț destul de mare de plătit pe lângă reparațiile probabile.

În general, considerăm că modelele Clasa E și Clasa S sunt mai bune la cumpărare. Dacă sunteți în căutarea unui SUV, uitați-vă la anii de model de după 2015. Veți plăti un pic mai mult la început, dar fiabilitatea merită șansa de a evita costurile ascunse.

 

BMW Seria 5: 2008, 2011, 2012

Veți plăti o dumă destul de mare pentru un BMW, chiar și atunci când îl cumpărați la mâna a doua. Din acest motiv, îți recomandăm să eviți modelele 2008, 2011, 2012 ale Seria 5. Problemele cu aceste vehicule te-ar putea costa bani sau ți-ar putea face să pierzi timp cu rechemările în service.

Modelele din seria 5 din acești ani au fost rechemate în service din cauza scurgerilor de combustibil și a problemelor de blocare a motorului. Alte probleme comune din acei ani includ defecțiuni de alimentare din cauza sistemelor electrice prost proiectate. Dacă inima îți bate pentru un BMW seria 5 folosit, caută un model în afara anilor enumerați.

 

Audi A4: 2007, 2008, 2009, 2010, 2014

Audi A4 a avut performanțe bune în ultimii ani, dar până în ultimul deceniu, vehiculul a fost afectat de probleme care au cauzat o clasare scăzută a fiabilității în Consumer Reports. În anii de model enumerați au fost emise rechemări în service pentru diverse probleme.

Audi A4 pare să fi depășit problemele de fiabilitate de-a lungul anilor 2010, cu excepția notabilă a modelului 2014, care a coborât din nou în clasament din cauza diverselor probleme raportate de cumpărători. În afara acestor ani model, Audi A4 este în general considerat un vehicul fiabil.

GMC Acadia: 2007 – 2014

GMC s-a confruntat cu numeroase probleme la diferitele sale modele, iar GMC Acadia este probabil cel mai rău dintre cele mai rele. Consumer Reports a avut probleme în special cu GMC Acadia din 2007 până în 2014.

Cât de rău a fost? Problemele de transmisie păreau să fie regula și nu excepția. Problemele de transmisie au afectat acest vehicul, iar sistemele de climatizare erau cunoscute pentru că se defectau în mod regulat.

 

Mini Cooper: 2007 – 2011

Linia Mini Cooper este foarte distractivă… dacă ești spion în Italia și trebuie să scapi de băieții răi zburând pe scări. Știți la ce film facem referire. Nu este la fel de distractiv dacă nu vă place să aruncați banii, în special în cazul modelelor din 2007 până în 2011.

Problemele legate de anii de model enumerați includ defecțiuni la ambreiajul și turbocompresorul vehiculului. De asemenea, vă puteți aștepta la probleme ale eșapamentului și la hayoane care au cedat mai mult decât ar vrea compania să recunoască.

 

Chevrolet Cruze: 2001 până în 2013

Din 2001 până în 2013, Chevrolet Cruze a reușit să rămână în producție în ciuda unei tone de probleme de fiabilitate care au enervat clienții și au dus la ratinguri de fiabilitate proaste din partea Consumer Reports.

Consumer Reports a dezvăluit diverse probleme legate de transmisie, integritatea caroseriei, răcirea motorului și controlul climatizării. Dacă vă place Cruze, verificați modelele de după 2013, care au arătat o îmbunătățire surprinzătoare.

Nu uitați, o afacere bună la un vehicul folosit merită doar dacă costurile pe termen lung nu depășesc economiile imediate.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol