5 decembrie 2023, 17:08

Ce nu știai despre cei mai inteligenți exponenți ai omenirii. 7 Cronici care „au pus bazele misoginismului”

Chiar dacă numele lor a rămas în istorie, reprezentanții inteligenței umane din vremurile de mult apuse, se dovedesc a fi de fapt niște misogini plini de prejudecăți!

Mai jos, am făcut o listă cu mai mulți scriitori, filozofi și oameni de știință care se pare că au avut păreri diferite, dar cu aceeași bază despre femei:

Aristotel– rămas în istorie ca filozof și om de știință din Grecia Antică, abordând subiecte precum politica, acesta spunea că „o soție bună trebuie să fie obedientă precum un sclav” și că „femeia este femeie prin virtutea unei anumite lipse de calități – un defect natural”.

Sursa: ladysblog.ro

Confucius– faimos politician și filozof chinez spunea ca „o sută de femei nu valorează cât un singur testicul” și că „este legea naturii ca femeile să fie ținute sub dominația bărbaților”, surprinzător este însă, faptul că tot el este cel de la care a plecat proverbul „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”, cele doua aflându-se în antiteză.

Sursa: confuciusmag.com

Un alt filozof, compozitor și poet german, Nietzsche, era de părere că atunci „Când o femeie are înclinații școlare, de obicei este ceva în neregulă cu sexualitatea ei”. Pe când Kurt Vonnegut, scriitor american, considera că „Educarea unei femei frumoase este ca și cum ai turna miere într-un ceas elvețian bun: totul se oprește”.

Sursa: medium.com

Sursa: twitter.com

Pe de-o altă parte, explorând, aflăm ca mintea bărbaților, indiferent de statutul social,  poate fi destul de întunecată, întrucât, Norman Mailer, fost scenarist și activist politic american, deși părea să aibă o gândire evoluată, nu vedea nicio problemă în ceea ce privește un viol, afirmând  „puțin viol este bun pentru sufletul omului”.

Sursa: thedailybeast.com

Alții în schimb, cu o gândire orientată spre normalitate, cum era și profesorul de teologie, compozitor, preot și călugăr, Marthin Luther, aduceau acest subiect la extrem, fiind de părere că femeile se pot afla în două categorii „Cuvântul și opera lui Dumnezeu sunt destul de clare, căci femeile au fost făcute pentru a fi ori soții ori prostituate”.

Sursa: biography.com

Și nu în ultimul rând, să amintim de marele om de știință Albert Einstein, care avea o listă de reguli pentru soția sa. O listă care suna cam așa „te vei asigura ca hainele mele sunt păstrate în ordine”, „nu te vei aștepta la intimitate fizică din partea mea și nici nu îmi vei reproșa vreun lucru”, „te vei supune să nu mă umilești în fața copiilor noștri, fie prin cuvinte, fie prin comportament” și „vei înceta să mai vorbești cu mine dacă îți cer asta”. Evident că Maric, partenera geniului, l-a părăsit, și culmea este că Einstein deși a primit premiul Nobel pentru teoria relativității, a gândit această listă ca fiind o idee bună.

Sursa: blackenterprise.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol