9 iulie 2020, 5:05

Ce poți face de ziua ta? Un român a salvat viața unui copil italian

Un român a dat o șansă de viață unui copil din Italia. Ioan Eugen Moldovan este înscris în Registrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopietice, iar într-o zi a fost sunat, pentru prima dată, dacă vrea să doneze. Toate acestea după ce a fost indentificat ca fiind donator 100% compatibill cu pacientul.

Românul a donat celulele stem hematopoietice chiar în ziua când acesta a împlinit vârsta de 42 de ani.

Mă simt bine. Nu a fost o procedură dureroasă. Dacă ești sănătos și nu ai probleme medicale, nu te împiedică nimic să donezi. A fost o întâmplare să fac asta chiar de ziua mea, dar sunt împăcat sufletește că am putut ajuta și am avut eu norocul să dau șansa la viață unui copil„, a spus Ioan Eugen Moldovan, conform hotnews.ro

Ce sunt celulele stem

Celulele stem sunt așa-numitele celule-mamă care nu au preluat încă o funcție specifică. Ele se pot multiplica singure și se pot specializa într-o funcție anume, înlocuind în acest fel celulele moarte, mai arată sursa citată.

Celulele stem hematopoietice sunt responsabile de formarea celulelor de sânge – leucocite, hematii și trombocite.

sursa foto: hotnews.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Hadrinskaia

    20 noiembrie

    Sunt și suplimente nutritive cum ar fi alga afa, ginseng si altele care stimulează producerea de celule stem dar abia de curând am început să înțeleg că este necesară o detoxifiere foarte bine făcută pentru ca regenerarea să fie cât mai eficientă iar dr. Peter J D’Adamo reuseste prin alimentație să rezolve cazuri care aveau nevoie de transplant de rinichi sau ficat dar firește că rezolvările de acest gen de pe urma cărora nu au mai mulți de câștigat nu sunt promovate…

  2. Hadrinskaia

    20 noiembrie

    Din păcate si de pe urma tăierii piciorului la o pisică oare au mai multe firme de câștigat căci am văzut că se vindecă foarte repede si bine ceea ce medicul veterinar spunea că va supura mult timp cu argilă cps, cu echinaceea gel cu propolis si altele dar din păcate copii care la 9 si 12 ani pot demonstra că au capacitatea de a găsi soluții nu sunt învățați să studieze cărțile unor doctori care au ajuns la o eficientă medicină gastronomică cum este dr. Henry G Bieler si Peter J D’Adamo care nu convin unor interese mafiote.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.