9 iulie 2020, 13:22

Ce poți face în Cluj-Napoca? Englezii au realizat un ghid pentru turiștii care vizitează capitala Transilvaniei

Jurnaliștii de la cotidianul The Guardian au realizat un ghid pentru turiștii care vizitează Cluj-Napoca.

”Capitala” Transilvaniei are o populație mare de studenți și o atmosferă artistică, cu cluburi excelente și unele dintre cele mai îndrăgite festivaluri de muzică electronică din Europa.

1. Centrul vechi

Centrul istoric din jurul Pieței Unirii, cea mai mare piață din Cluj, este superb. Fii atent la hotelul Melody Central. S-a deschis în 1890 ca hotel, dar a fost și un club de jazz și capelă. Biserica Sf. Mihail este o imensă clădire gotică, iar obiectivele din jurul pieței includ Palatul Old Banffy, care acum găzduiește Muzeul Național de Artă și vechea primărie. Cele trei piețe principale din centrul orașului – Mihai Viteazul și Avram Iancu, precum și Piața Unirii – sunt pline de clădiri istorice și baruri confortabile.

2. Festivalurile

Festivalurile atrag foarte mulți vizitatori la Cluj. Este cel mai cunoscut pentru evenimente de muzică electronică, în special Electric Castle (15-17 iulie 2020), dar și Untold este un alt festival major electronic (30 iulie-2 august).

3. Artă, film și păr

Clujul este un loc foarte creativ, cu un mix de instituții consacrate precum Muzeul Național de Artă și mai multe galerii subterane precum Fabrica de Pensule.

3. Artă, filme și păr

„Clujul este un loc foarte creativ, cu un mix de institutii consacrate precum Muzeul National de Arta si mai multe galerii subterane precum Fabrica de Pensule”, adauga publicatia britanica. Există un interes mare pentru film și la Cluj: Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai-7 iunie) este cel mai important din România. Un loc neobișnuit de vizitat este Hairgonomy Hair Salon, care găzduiește în mod regulat DJ-uri și artiști concertând în salon, prezintă Theguardian.com.

4. Gustul Transilvaniei

Printre locurile preferate pentru a mânca este Samsara Foodhouse, un restaurant vegetarian, vegan și raw food genial. Pentru o mâncare tradițională încercați la Roata.

5. Raiul cluburilor

Jurnaliștii mai susțin că un motiv pentru a vizita Clujul sunt cluburile. Club Midi, deschis în 2007, recunoscut ca fiind în primele 100 de cluburi din lume de DJ Mag de mai multe ori.

The Guardian recomandă primăvara și toamna pentru a călători în capitala Transilvaniei.

sursa foto: theguardian.com

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.