28 martie 2024, 23:59

Ce poţi face pentru o stare generală mai bună

Starea de bine depinde de cele mai multe ori de lucruri atât de simple, încât este posibil să le pierdem din vedere. Un aspect extrem de important este menținerea unui echilibrul hormonal. În caz contrar, se poate produce un dezechilibru care determină digestia lentă, oboseala, creşterea în greutate, iritabilitatea şi altele.

Așadar, iată câteva sfaturi care te vor ajuta în acest sens:

Scapă de stres

La un nivel normal, cortizonul este esențial pentru corpul nostru. Însă, problema apare în momentul în care cortizolul este crescut și devine cronic din cauza stresului constant al vieții de zi cu zi. Acest hormon steroid poate suprasolicita organismul până când sistemul de reproducere și cel digestiv vor avea de suferit.

Alimentează-te sănătos

Alimentația este foarte importantă, așadar, dacă neglijăm această etapă vom avea de fiecare data de suferit. Ceea ce trebuie să știm este faptul că avem nevoie de un program strict al meselor și să ne setăm întotdeuna obiective realiste cu privire la ceea ce mâncăm. Astfel, pe parcursul timpului vom reuși să excludem elementele negative din alimentație și să alegem cu mai mare ușurință o dietă organică, cum ar fi cea pe bază de fructe, legume, proteine și grăsimi sănătoase.

sursa: terapiadurerii.ro

Bea un smoothie de dimineață

Atunci când iei micul dejun este mai recomandat să faci un smoothie bogat în proteine, nutrienți și antioxidanți decât un sandwich sau alte mâncăruri mai grele. O altă alegere mai sănătoasă ar fi să înlocuiești cafeaua cu ceaiul verde.

Practică un sport

Dacă iubești un anumit sport nu evita să îl practici, mai ales dacă fizicul îți permite acest lucru. În caz contrar, ambiționează-te și exersează câteva mișcări simple deoarece corpul are nevoie să diminueze nivelul de stres și să susțină sănătatea inimii, iar acest obicei este mană curată pentru această problemă.

sursa: slabsaugras.ro

Hidratează-te

Când nu ești hidratat suficient funcția cognitivă este afectată și provoacă îmbătrânirea prematură, inflamația și afecțiunile intestinale. Există o confuzie, des întâlnită,  cum ar fi: confundarea senzației de sete cu cea de foame, așadar se întâmplă să mâncăm mai des, în loc să bem.

Respiră adânc

Atunci când se acumulează stres, respirația devine mai scurtă și uneori chiar superficială. Prin urmare, pentru a scăpa de o astfel de stare negativă, ai nevoie să respiri adânc. Acest exercițiu de respirație transmite un mesaj întregului organism, fiind apoi extrem de relaxat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol