3 martie 2021, 1:02

Vești bune în 48 de ore. Ce relaxări ar putea avea loc în Capitală dacă rata de infectare se menține sub 3

Miercuri, Capitala a intrat în zona galbenă, de sub 3 cazuri la mia de locuitori. Dacă trendul se menține, este posibil să avem parte de unele relaxări.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti ar putea fi convocat în şedinţă la sfârşitul acestei săptămâni şi ar putea propune adoptarea unei hotărâri prin care să fie relaxate măsurile sanitare în Capitală, având în vedere scăderea incidenţei îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, scrie agerpres.ro.

Ce relaxări ar putea avea loc în Capitală dacă rata de infectare se menține sub 3

Printre măsurile care ar putea fi luate se numără:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”
  • redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

D ealtfel, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat miercuri că, dacă rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se va menține sub 3 în următoarele 48 de ore, va convoca Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a decide relaxarea unor restricții.

Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!”, a spus Berbeceanu.

Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!„, a scris pe Faceebook prefectul Capitalei.

Miercuri, Bucureștiul a reintrat în „zona galbenă” de COVID-19, rata de infectare scăzând sub trei cazuri la mia de locuitori.

Incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, raportată miercuri, este de 2,96, față de 3,22 cu o zi înainte.

Foto G4Media


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Monica

    21 ianuarie

    Multumesc mult pentru informatie!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.