1 iulie 2022, 8:59

Ce schimbări vor fi la metrou după 15 mai? Bode: Păstrarea distanţei de un metru între călători

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunță că angajații MAI vor sprijini agenţii de pază ai Metrorex pentru a asigura fluenţa la metrou, iar distanţa recomandată dintre călători este de un metru.

Cele 53 de staţii de metrou sunt deservite de 130 de accesuri. Staţiile cele mai aglomerate sunt cele din zona de Nord, Pipera, şi cele din Centru – Unirii, Victoriei. Am avut o colaborare foarte bună cu Ministerul Afacerilor Interne. Am solicitat sprijin, iar domnul ministru Vela (Marcel Vela, ministrul de Interne, n.r.) şi-a dat acordul să găsim împreună soluţii pentru a organiza accesul la metrou astfel încât să nu avem acele aglomerări. Cu metroul, înainte de criză, circulau în jur de 600.000 – 700.000 de cetăţeni în fiecare zi. Încă programul de lucru este flexibil în majoritatea situaţiilor. În intervalele foarte aglomerate, vom avea, pe lângă personalul nostru de pază, sprijinul angajaţilor MAI pentru a asigura o fluenţă la metrou şi pentru a păstra distanţa la gurile de acces, pentru a nu aglomera nepermis de mult accesul în trenurile Metrorex„, a precizat Lucian Bode, informează agerpres.ro.

Călătorii vor păstra distanțarea de un metru, iar locurile se vor marca cu un autocolant de o anumită culoare. Bode a menţionat că timpii de aşteptare vor fi de două – trei minute până la maximum 12 minute.

”Vrem să solicităm păstrarea acelei distanţe de un metru între călători.”, a transmis acesta.

Avem 65 de trenuri. Am făcut în aşa fel programul, începând cu data de 15 mai, încât timpii de aşteptare între două trenuri să nu depăşească între două – trei minute, în cele mai multe situaţii, până la maximum 10, 12 minute. Am redus la minimum posibil timpii de aşteptare„, a mai adăugat Bode.

Igienizarea spaţiilor de pe peron cât şi din trenuri se va face zilnică printr-o procedură industrială denumită nebulizare 3D care asigură dezinfecţia trenurilor şi a traseelor de ventilaţie cu care acestea sunt dotate.

sursa foto: romaniatv.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol