31 ianuarie 2023, 11:31

Ce spune Dominic Fritz despre eșecul cancelarului Nehammer. “Schengen jetzt, Herr Bundeskanzler!”

Aproape 1,3 milioane de alegători și-au exprimatul duminică votul în cadrul alegerilor regionale din landul Austria Inferioară, iar potrivit rezultatelor oferite de exit-poll-uri, partidul ÖVP al Cancelarului Karl Nehammer ar fi obținut doar 39,9% ceea ce înseamnă că ar urma să piardă majoritatea parlamentară, scrie heute.at. Adică acela care s-a opus aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen în acest moment.

Mai multe voci din zona politică au susținut în ultima perioadă că tocmai aceste alegeri au determinat veto-ul care a blocat aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Primar al Timișoarei și politician german, Dominic Fritz a ținut să sublinieze câteva lucruri după eșecul în alegerile din acest weekend al cancelarului austriac Karl Nehammer. Dominic Fritz a scris pe Facebook:

Strategia anti-Schengen nu i-a ieșit: partidul cancelarului austriac, ÖVP, a luat ieri la alegerile regionale din Niederösterreich cel mai mic număr de voturi din istorie. Partidul de extremă dreaptă, FPÖ, pe care cancelarul a încercat să-l imite cu atacul său împotriva aderării României și a Bulgariei la Schengen, a avut cel mai bun rezultat din istorie (aproape și-a dublat voturile).

Deci nu prea a meritat să arunce în aer relațiile cu România și restul Europei dintr-un cinic calcul electoral.

Lecția? Atunci când copiezi ideile și limbajul unui partid extremist, nu-i furi voturi, ci doar îl crești și mai mult.

Acum e momentul pentru Guvernul Austriei să ofere poporului austriac soluții reale pentru o economie mai puternică în loc de populism anti-românesc și anti-european.

Soluția pentru o Europă mai prosperă, cu un câștig economic real atât pentru Austria cât și pentru România, este aderarea tuturor țărilor UE la Schengen.

Schengen jetzt, Herr Bundeskanzler!

(Schengen acum, Dle Cancelar!)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol