9 august 2020, 8:57

Ce vrei să te faci când o să crești mare? Un sondaj îți arată ce vor să devină copiii din lumea întreagă

Un sondaj realizat de compania producătoare de jucării Lego arată ce carieră preferă copiii. Totul a pornit de la evenimentul de pe 20 iulie, când s-au împlinit 50 de ani de la istorica misiune Apollo 11.

Astronautul american Neil Armstrong devenea, pe 20 iulie 1969, primul om care a păşit pe Lună.

La sondaj au participat circa 3.000 de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, precum şi 326 de părinţi de micuţi cu vârste între 5 şi 12 ani.

Aproximativ 33% dintre copiii care au participat la acest sondaj, realizat în SUA, Marea Britanie şi China, au declarat că visează să aibă o carieră pe YouTube când vor fi mari, comparativ cu 11% care îşi doresc să devină astronauţi.

Răspunsurile au variat în funcţie de ţara de origine.

Peste 50% dintre cei din China au răspuns că îşi doresc să devină astronauţi, cea mai populară opţiune în ceea ce priveşte cariera din această ţară. În SUA şi Marea Britanie, cifra a scăzut la puţin peste 10%, meseria de vlogger (video blogger) fiind cea mai populară în ambele ţări. În top urmează meseriile de profesor, atlet profesionist, muzician şi astronaut. În schimb, copiii chinezi preferă astronaut, profesor, muzician, atlet profesionist şi vlogger.

Trei din patru copii cred că oamenii vor ajunge în cele din urmă să locuiască în spaţiu sau pe o altă planetă. Ideea este împărtăşită de 96% dintre copiii chinezi, comparativ cu 63% dintre cei britanici şi 68% dintre cei americani, arată gandul.info.

Întrebaţi dacă îşi doresc să ajungă în spaţiu, 95% dintre chinezi au răspuns afirmativ, faţă de aproape 70% dintre copiii americani şi 63% dintre respondenţii britanici.

sursa foto: coursefeeder.co.uk


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.