Compania israeliană Aleph Farms, împreună cu un profesor universitar de la Universitatea Technion, au creat un antricot care nu implică sacrificarea unui animal folosind tehnologia de bioprintare 3D, relatează Haaretz.
Technion şi compania israeliană specializată în carne cultivată Aleph Farms, care au colaborat la dezvoltarea antricotului, au declarat că acesta oferă „aceleaşi senzaţii de aspect, gust şi miros ca o friptură fragedă, gustoasă şi suculentă obişnuită”.
Antricotul obţinut conţine ţesut muscular şi adipos, la fel ca unul obişnuit, şi un sistem ce imită vasele de sânge din ţesut, care permite producerea oricărui tip de carne pentru friptură, de orice dimensiune.
În cadrul tehnicii de bio-tipărire 3D, oamenii de ştiinţă cultivă, într-un substrat unic, celule naturale derivate de la animale. Substratul înfăşoară celulele într-un mod care le încurajează să producă mai departe „cărămizile” întregului ţesut. Ulterior, tot în condiţii controlate, interacţiunile dintre celule duc la crearea de ţesut cu diferite calităţi ale cărnii.
Sistemul de spaţii care imită vasele de sânge formate în ţesut permite absorbţia nutrienţilor în ţesut şi, în plus, îi conferă forma şi structura unei bucăţi obişnuite de carne pentru friptură.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol