18 septembrie 2020, 17:11

Cea mai bătrână femeie din Spania a învins în lupta cu coronavirusul la 113 ani

Povestea unei femei în vârstă de 113 ani care s-a vindecat de coronavirus a făcut până acum înconjurul lumii. Maria Branyas, despre care se crede că este cea mai în vârstă femeie din Spania, a reușit să se vindece de coronavirus, potrivit Digi24. 

Femeia a fost testată povitiv cu COVID-19 în martie, la puțină vreme după ce Spania a intrat în carantină. Cu toate acestea, bătrânica a reușit să își revină, după câteva săptămâni de izolare, vreme în care a prezentat doar simptome ușoare ale bolii.

Mai mult decât atât, nu este prima pandemie pe care o trăiește. Maria Branyas a trăit pe propria piele pandemia de gripă spaniolă din 1918-19, războiul civil spaniol din 1936-39 şi acum epidemia de coronavirus.

„Acum că este bine, este minunată, vrea să vorbească, să explice, să reflecteze, este ea din nou”, a postat pe Twitter fiica femeii.

Maria Branyas s-a născut în Mexic, în anul 1907, și a ajuns în în provincia catalană Girona în timpul Primului Război Mondial, împreună cu tatăl său, care era de prefoesie jurnalist.

Tot aici s-a și căsătorit și a crescut trei copii, dintre care unul a împlinit recent 86 de ani, are 11 nepoţi, cel mai în vârstă de 60 de ani, şi 13 strănepoţi.

Sursă Foto: gerontology.wikia.org


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.