5 iunie 2020, 21:39

Cea mai bogată familie din lume încasează patru milioane de dolari pe oră. Află cu ce se ocupă fiecare membru

Recent, familia Walton a fost desemnată cea mai bogată familie din lume, având o avere estimată la aproximativ 190 de miliarde de dolari. Mai mult decât atât, se pare că membrii acestei familii câștigă patru milioane de dolari pe oră, potrivit digi24.ro

Cea mai bogată familie din lume este proprietara lanțului de magazine Walmart, cea mai mare companie din domeniul comerțului la nivel internațional, iar apropae toate câștigurile lor vin de aici.

Waltmart este cel mai mare lanț de hipermarketuri din lume și are vânzări anuale de 500 de miliarde de dolari din cele aproape 12.000 de magazine din jurul lumii, potrivit Business Insider.

Cel care a fondat celebra companie este Sam Walton, în anul 1962, având sediul în orașul Arkansas din Statele Unite ale Americii. Sam Walton s-a căsătorit cu Helen Robson și împreună au avut patru copii: Rob, John, Jim și Alice. Bărbatul s-a stins în 1992, însă imperiul lui a rămas pe mâinile familiei.

Cu ce se ocupă membrii familiei Walton  

Rob Walton este cel mai mare dintre copii și a fost numit președinte al corporației Walmart încă din anul 2015. Acesta deține o casă în zona Arizonei, dar și o colecție de mașini vintage. Pasiunea acestuia i-a adus și o gaură de 15 milioane de dolari în buget, după ce a distrus una dintre mașinile lui – o Daytona Coupe – imediat după ce a ieșit cu ea pe stradă. Acest model de mașină era ediție limitată, fiind una dintre cele cinci care au fost fabricate vreodată. 

Sursă Foto: chainstoreage.com

John Walton, al doilea fiu al lui Sam Walton, a decedat în anul 2005, la vârsta de 58 de ani, în urma unui accident aviatic. Acesta a lăsat soției sale peste 17% din avere, restul fiind moștenită de singurul său fiu și a fost donată către mai multe asociații caritabile.

James Jim Walton este al treilea copil al fondatorului Walmart și deține o avere de peste 42 de milioane de dolari. Acesta este președintele Arvest Bank, una dintre instituțiile deținute de asemenea de familia Walton. 

Sursă Foto: .womanly40.com

Mezina familiei este Alice Walton și are o avere de aproximativ 40 de miliarde de dolari. A fost căsătorită de două ori și nu are până în prezent niciun copil.

Sursă Foto: alicewalton.org

Aceasta nu a fost atât de implicată în afacerile familiei și a ales în schimb să colecționeze opere de artă, reușind să își deschidă chiar și un muzeu, Crystal Bridges (Poduri de cristal), care găzduiește piese de artă în valoare de peste 500 de milioane de dolari.

Sursă Foto: nytimes.co

Una dintre cele mai valoroase opere de artă găduite de acest model ajunge la suma de 44.4 milioane de dolari și este o Georgeia O’Keefe. Totodată, acesta a fost considerat și cel mai mare preț oferit de cineva pentru o operă de artă realizată de o femeie. 

Sursă Foto: realitatea.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.