12 ianuarie 2023, 3:52

Cea mai bună spadasină a lumii se retrage. Ana Maria Popescu, cu ochii în lacrimi (VIDEO)

Spadasina Ana Maria Popescu, campioană şi vicecampioană olimpică, desemnată recent pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, și-a anunțat  retragerea din sportul de performanță la 37 de ani.

Mesajul Anei Maria Popescu

„Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuți aici în sala de scrimă… A fost ultima competiție pentru mine. Credeam cumva că sunt pregătită pentru momentul ăsta, pentru că nu simt să merg mai departe.

Asta a fost tot și cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care trebuie să mă opresc și momentul ăsta a venit. Nu mai am motivație să merg mai departe, totul doare prea tare, cred că e momentul să încep o nouă viață sau o viață în afara sălii de scrimă.

Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc, mai ales vouă, care sunteți acolo, pe social media și ați fost alături de mine, atunci când s-a terminat cu medalie, dar mai ales atunci când am dat nuca-n perete, de la începutul competiției.

Sper să rămâneți în continuare alaturi de mine deoarece s-a încheiat un capitol din viața mea, dar cu siguranța vor urma alte surprize. Mă duc să termin de plâns”

 

Ana Maria Popescu, o carieră fantastică

Ana Maria Popescu a fost medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 în vara acestui an.

Palmaresul sportivei reține, printre altele, 3 medalii olimpice, 6 mondiale şi 11 europene, cu 9 medalii de aur în total, plus cele 37 de Cupe Mondiale câştigate, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.

Ana Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol