19 mai 2024, 23:53

Cea mai lungă cursă Uber din 2023 a avut 446 de km. Plus alte câteva trăsnăi ubersimpatice pe final de an

La final de 2023, Uber face retrospectiva lucrurilor apreciate de pasageri, de la locații populare la produsele Uber preferate.

Orașele cele mai căutate din Europa care s-au remarcat printr-o creștere sunt Dijon în Franța, cu o creștere a curselor de 1072%, Valencia, Spania cu o creștere a curselor de 444% sau Florența, Italia cu o creștere de 243%. Călătoriile internaționale au urmat un model sezonier familiar, atingând vârfurile în iunie și septembrie, în timp ce turiștii ce caută zăpadă au ales Finlanda, Austria și Germania, între noiembrie și Decembrie.

Cele mai generoase orașe din 2023 s-au dovedit a fi Zug, Elveția cu o medie a bacșișului de 3.68$, urmat îndeaproape de Florența, Italia cu 3.67$ și Mallorca, Spania cu 3.57$. Dacă ne uităm la cele mai mari ratinguri oferite, Tenerife a fost orașul în care media notelor acordate șoferilor care conduc cu Uber a fost 4.98, iar în Rovaniemi, casa lui Moș Crăciun în Finlanda, ratingurile au atins chiar o medie de 4.99.

 

Cum au călătorit europenii cu Uber:

Aproape sau departe de casă, Uber rămâne o opțiune populară.

Aici sunt câteva cifre despre cum călătoresc europenii cu Uber:

 

 • Cea mai lungă cursă cu Uber a fost în Marea Britanie, pe o distanță de 446 km. Pe de altă parte, cea mai scurtă cursă cu Ubera fost de 100 metri, undeva în Portugalia.
 • Anul acesta s-a dovedit a fi un an bun pentru a explora și alte produse Uber, dincolo de UberX, cel mai cunoscut, cu o creștere de 24.974% pentru Uber SUV, în Finlanda sau cu creștere de 483% în Polonia pentru Uber Green.
 • Călătorii din Suedia au beneficiat de serviciile Uber 24/7, ora 23:00 fiind cel mai popular moment al zileiîn care au comandat curse.
 • Rovaniemi, Finlanda, casa lui Moș Crăciun, este locul în care media ratinguriloreste de 4.99.
 • În Austria, Belgia, Franța, Polonia și Elveția cea mai populară zi în care s-au comandat curse Ubera fost chiar prima zi din an, 1 ianuarie.
 • În 2023 călătorii din Finlanda au ales să acorde o importanță mai mare confortului, cu o creștere 244% în cursele Uber Comfort.
 • Șoferii din Polonia au fost apreciați pentru curățenia din mașină, în timp ce șoferii din Austria au fost apreciați pentru conversațiile lor plăcute.

 

Top 5:

Datele Uber au arătat și:

Top 5 orașe cu cea mai mare creștere: 

 1. Braganca, Portugalia – 5%
 2. Fribourg, Elveția – 14450%
 3. Poitiers, Franța – 13612.7%
 4. Guarda, Portugalia – 10330.8%
 5. Siracusa, Italia – 4602%

 

Top 5 orașe cu cele mai mari ratinguri pentru șoferi:

 1. Rovaniemi, Finlanda
 2. Lorient, Franța
 3. Siracusa, Italia
 4. Tenerife, Spania
 5. Evora, Portugalia

În România, Uber este disponibil în 22 orașe: București, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Oradea, Brăila, Sibiu, Buzău, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș, Baia Mare, Târgoviște și Suceava.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol