14 aprilie 2024, 20:23

Cea mai modernă școală de stat din România: bazin de înot, lift și încălzire în pardoseală

Şcoala Gimnazială „George Enescu” din Sinaia a fost modernizată cu fonduri obţinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), aceasta având acum bazin de înot, lift şi încălzire în pardoseală. Noua clădire a fost inaugurată la data de 15 ianuarie, 2024.

”Lucrările de modernizare executate în cadrul acestui proiect au țintit creșterea calității actului educațional, cât și asigurarea accesului și utilizării de către persoane cu dizabilități a școlii gimnaziale. În acest moment, școala beneficiază de un sistem de încălzire prin pardoseală, cabinet medical și izolator, rampă pentru acces persoane cu dizabilități, sală de mese, laboratoare dotate cu materiale de ultimă generație, table interactive. Este printre doar cele câteva școli de stat din țară care beneficiază de piscină”, anunță Primăria Sinaia pe contul oficial de Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Primaria Sinaia

”Concret, prin PNRR, Școala Gimnazială „George Enescu” va beneficia de dotarea cu echipamente TIC a unui laborator de informatică, de dotarea cu echipamente digitale a unui laborator multidisciplinar. Se adaugă dotarea a 21 de săli de clasă și a unei săli de sport, cu mobilier specific și materiale didactice.

Elementele noi pe care le aduce această clădire în viața școlară, respectiv piscină, încălzire în pardoseală, acces neîngrădit al persoanelor cu dizabilități, sală de sport, cabinet medical sau table interactive trebuie să devină o normalitate pentru toate unitățile de învățământ din țară”, a subliniat primarul localității .

Potrivit sursei citate, valoarea investiţiei pentru modernizarea Școlii Gimnaziale „George Enescu” este de 18.402.074,72 lei fără TVA.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol