22 mai 2024, 9:00

Cea mai veche sticlă de whisky din România, la licitație. Care este prețul de pornire

Cea mai veche sticlă de whisky din Romania va fi scoasă la licitație.

Este vorba de o sticlă de whisky scoțian single malt Macallan din 1937. Pe lângă acest whisky vor fi și o selecție specială de vinuri, șampanii și alte whisky-uri de colecție.

Whisky-ul, o raritate absolută, ediție 1 din 1, este îmbuteliat într-o excepțională carafă de cristal Baccarat de la 1880, are un preț de pornire de 2.500 de euro și este însoțită de certificatul de autenticitate al distribuitorului scoțian. Acest Macallan extraordinar nu vine singur în licitație, ci este acompaniat de alte whisky-uri rare, precum un alt Macallan, cu 3 ani mai tânăr, așadar vechi „de numai” 81 de ani, îmbuteliat într-o sticla din cristal de Boemia, pictata cu aur coloidal și datând din aproximativ 1905, de asemenea însoțit de certificat de autenticitate (preț de pornire 2.000 de euro)„, potrivit unui comunicat al Artmark.

Trei sticle de vin Chateau Mouton Rothschild Premier Grand Cru Classe Pauillac, care a primit 100/100 de puncte din partea celebrului critic de vin Robert Parker, vor avea preț de pornire de 1.500 de euro.

În cadrul licitației intitulate „Pivniță Colecționarului” se va găsi și cel mai bun din lume, Romanee-Conti, anume un Echezeaux din 2009, dar și două sticle excepționale de champagne Krug – Clos D’Ambonnay și Clos du Mesnil.

O vânzare caritabilă va avea loc la licitație ce va redirecționa suma strânsă către Fundația Art Society și încurajarea activității creatoare a tinerilor artiști romani. Este vorba de o ediție limitată, proaspăt lansată internațional, de Glenfiddich Grande Couronne, single malt, maturat timp de 26 de ani, și o pereche de butoni unicat creați de designerul Alexandru Ciucu special pentru lansarea ediției Glenfiddich în România.

sursa foto: theiwsr.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol