26 mai 2024, 2:34

Cecenia a interzis muzica „prea rapidă sau prea lentă”. Care este cea acceptată

Pentru a reduce „influența occidentală poluantă” asupra regiunii, Cecenia a hotărât să interzică muzica „prea rapidă sau prea lentă”.

Musa Dadayev, ministrul culturii, a declarat că „toate lucrările muzicale, vocale și coregrafice ar trebui să corespundă unui tempo de 80-116 bătăi pe minut” pentru ca muzica să fie „conformă cu mentalitatea și simțul ritmului cecen”, potrivit The Guardian.

„Împrumutarea culturii muzicale de la alte popoare este inadmisibilă”, a declarat Dadayev. „Trebuie să aducem poporului și viitorului copiilor noștri moștenirea culturală a poporului cecen. Acest lucru include întregul spectru de standarde morale și etice de viață pentru ceceni”.

Termen până la 1 iunie pentru artiști

Dadayev ar fi obligat artiștii din regiune ca până la 1 iunie să rescrie orice muzică ce nu se conformează noii legi.

Legea incriminează majoritatea genurilor moderne muzicale, ascultate în întreaga lume, cum ar fi house, tehno, dubstep sau drum’n’bass. O parte din muzica rap, care are de obicei viteze cuprinse între 60 și 140 de bătăi pe minut, ar putea fi, în teorie, acceptată de noua lege care dorește să păstreze „simțul tradițional al ritmului” cecen.

Muzica tradițională cecenă include khalkaran yish – cântece instrumentale folosite pentru a însoți dansurile, procesiunile și cursele de cai – și balade epice eroice cunoscute sub numele de illi yish. Acestea pot fi acompaniate de dechig-pondar, un instrument cu trei corzi asemănător cu balalaica rusească.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol