6 decembrie 2023, 12:57

Cei mai mulți români intenționează să își petreacă sărbătorile de iarnă acasă (studiu)

Cei mai mulți români, 64%, intenționează să își petreacă sărbătorile de iarnă acasă, într-un cadru restrâns, cu familia, arată un studiu recent pe această temă.

Dacă ar putea totuși să își aleagă orice destinație, 37% ar prefera să petreacă sărbătorile la munte.

Raluca Hatmanu, consultant în turism, spune că oamenii care aleg să plece în vacanță de sărbători caută în special orașele în care au fost anunțate târguri de Crăciun

Raluca Hatmanu: Sibiu, București, Craiova, Cluj, Timișoara sunt orașe pe lista celor care vor să plece undeva de acasă în perioada următoare, în decembrie. Dar, în același timp, la mare căutare sunt și zonele tradiționale, unde, cu puțin noroc, poate vom avea și zăpadă.

Cei care optează pentru o vacanță la munte vor plăti cel puțin 1.000 lei de persoană pentru trei nopți de cazare, mai spune Raluca Hatman.

Raluca Hatmanu: Sunt prețuri care pornesc de la 1.000-1.400 lei de persoană pentru 3-4 nopți, depinde foarte mult de ceea ce include pachetul ales. Dacă e și mic dejun, e un preț, dacă este cu cină festivă de Crăciun e alt preț.

Pe litoral, printre stațiunile alese de turiști pentru perioada sărbătorilor de iarnă se numără Mamaia și Eforie Nord, transmite Radio România Constanța.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol