4 august 2020, 0:24

Cel mai nou film al lui Tudor Giurgiu, proiectat în premieră mondială în România. Află unde poate fi vizionat

Filmul „Parking”, în regia lui Tudor Giurgiu, va fi prezentat, în premieră mondială, la Gala de deschidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2019.

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai aşteptate ale anului – deschide cea de-a 18-a ediţie TIFF. Proiecţia va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în prezenţa regizorului Tudor Giurgiu, preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului „Apropierea”, care a inspirat scenariul filmului, precum şi alţi actori şi membri ai echipei filmului vor fi prezenţi la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45″, se arată într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Sursa news.ro

Din distribuţie fac parte actori spanioli şi români, care spun povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002.

În rolul principal a fost distribuit Mihai Smarandache, unul dintre cei mai apreciaţi actori ai Teatrului Odeon din Bucureşti, premiat în numeroase festivaluri de teatru. Smarandache s-a remarcat în lungmetrajul „De ce eu?” (2015) şi serialul „Hacker” (2003), difuzat de TVR1.

Sursa ziarulmetropolis.ro.

Partenera lui din film, Belén Cuesta, este una dintre cel mai bine cotate actriţe spaniole din noua generaţie. Rolul din „Kiki, el amor se hace” i-a adus o nominalizare la categoria „Revelaţia anului” a premiilor Goya, iar în 2017 a câştigat premiul Feroz la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar” pentru rolul din serialul „Paquita Salas”.

Sursa ziarulmetropolis.ro

Cartea care a stat la baza scenariului semnat de Tudor Giurgiu şi Marin Mălaicu-Hondrari, „Apropierea”, a fost publicată în 2010 la editura Cartea Românească şi tradusă în spaniolă în 2015, cu titlul „Cercanías” (Ediciones Traspies). Filmul a fost inspirat şi din precedentele volume ale autorului, „Cartea tuturor intenţiilor” (2008) şi „Zborul femeii pe deasupra bărbatului” (2004), conform news.ro.

Proiecţia va avea loc pe 31 mai, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, în prezenţa regizorului Tudor Giurgiu, care este preşedintele TIFF. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari şi alţi membri ai echipei filmului vor fi prezenţi la gala care va începe la ora 20.45.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.