CITIRE

Cel mai bun oraș în care să locuiești. Ce loc ocup...

Cel mai bun oraș în care să locuiești. Ce loc ocupă Bucureștiul

The Economist’s Intelligence Unit a întocmit un raport în care clasifică 140 de orașe din toată lumea în baza unor criterii precum stabilitatea, cultura, mediul, educația și infrastructura.

În urma clasamentului, Viena a înregistrat o performanță, depășind Melbourne care deținea titulatura de „cel mai locuibil oraș”, timp de 7 ani consecutivi.

Bucureștiul ocupă locul 82, la egalitate cu Belgrad (Serbia) și Shenzhen (China).
Restul pozițiilor din top 10 sunt împărțite între Australia (Sydney pe locul al 5-lea și Adelaide pe al 10-lea), Japonia (Osaka pe locul al 3-lea și Tokyo pe locul al 6-lea), Canada (Calgary pe locul al 4-lea, Vancouver pe locul al 6-lea si Toronto pe al 7-lea) și Danemarca (Copenhaga pe locul al 9-lea), relatează DPA și Reuters.

Unele orașe precum: Hamburg sau Helsinki au fost detronate din cauza îmbunătățirilor produse în orașele din top 10.

Ultimele locuri în clasament sunt ocupate de: Damasc, Lagos, Dacca, din cauza conflictelor existente.

„Deși în ultimii ani orașele din Europa au fost afectate de extinderea unei amenințări percepute a terorismului în regiune, care a provocat măsuri sporite de securitate, în ultimul an s-a putut vedea o revenire la normalitate”, se precizează într-un comunicat al EIU publicat marți.

Viena are multe spații verzi, plaje populare și podgorii, iar transportul public este ieftin și eficient. De asemenea, orașul a fost apreciat și pentru rata scăzută a criminalității.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.