27 septembrie 2022, 23:32

Cel mai mare club auto din Germania le cere șoferilor să-și abandoneze mașinile. Luați bicicleta, să faceți economie!

Cea mai mare asociație auto din Europa, clubul german ADAC, a făcut un apel către membrii săi să facă economie la combustibil, renunțând la mașini și folosind bicicletele. Scopul este acela de a ajuta la reducerea dependenței de importurile de combustibili din Rusia.

Într-o scrisoare deschisă postată pe site-ul ADAC, președintele ADAC, Christian Reinicke a subliniat faptul că fiecare cetățean german poate să contribuie în felul său la reducerea importurilor din Rusia, și asta încă rapid: ”Dacă toți cei 21,2 milioane de membri ai ADAC ar face asta, ar fi deja un efect de economisire uriaș”. Spre exemplu, cei care nu renunță la mașină, pot să conducă la o viteză mai mică, pentru a reduce consumul. ”În același timp vă îndemnăm să verificați care dintre călătorii pot fi efectuate fără ajutorul automobilului”, scrie Reinicke, citat de CLEW Network.

Cei care au acces la transportul în comun ar trebui să profite cât mai mult de acesta. ”Unele trasee pot fi acoperite cu bicicleta sau chiar pe jos”, a mai scris acesta.

Scrisoarea este un mod de a atrage atenția asupra unei campanii a ADAC pentru economisirea carburanților în timpul crizei energetice provocate de războiul din Ucraina. Scopul este de a informa șoferii despre potențialele economii și alternative la propriile vehicule.

Potrivit unui sondaj comandat de ADAC, aproape unu din doi șoferi este pregătit în prezent să renunțe la călătorii individuale cu mașina pentru a economisi energie. Între timp, 60% au reușit să economisească energie conducând mai economic.

Ministrul Climei și Economiei, Robert Habeck, din partea Verzilor, a declarat că el consideră că Germania poate obține independența de aprovizionarea cu petrol din Rusia „în câteva zile”.

Ponderea Rusiei în importurile de petrol a fost deja redusă de la 35% la aproximativ 12%, a declarat Habeck. Majoritatea contractelor de furnizare au fost deja convertite, a adăugat el.

Când vine vorba de dependența de gazul rusesc, „muncim din plin pentru a depăși nivelul ridicat de dependență pe care îl avea Germania aici și care a fost o greșeală”, a spus Habeck.

El a spus că ponderea importurilor de gaze din Rusia a fost redusă de la 55% la aproximativ 40%. Pentru a depăși acest lucru, el a spus: „Terminalele GNL sunt acum construite cu o viteză record”.

Terminalele de GNL sau gaze naturale lichefiate ar permite Germaniei să-și diversifice furnizorii de gaze, sporind potențial aprovizionarea directă din Statele Unite, Qatar sau Canada.

Sursa foto: pixabay.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol