28 mai 2024, 16:12

Cel mai mare exercițiu NATO din Marea Neagră: Sea Shield 2024

Exercițiu militar multinațional în apele României. „Sea Shield 24″, cea mai complexă aplicație condusă de Forțele Navale Române în acest an, a debutat la malul marii. 12 state aliate și partenere se vor antrena în comun în lupta pe mare, pe Dunăre, dar și pe uscat. Exercițiul este cel mai mare de acest fel organizat de Alianță Nord-Atlantică în Marea Neagră.

Peste 2.000 de militari din 12 țări aliate, printre care Statele Unite, Marea Britanie, Franța, dar și partenere NATO, așa cum este Republica Moldova, iau parte la Sea Shield 24.

Antrenamentele desfășurate în zona de coastă a Mării Negre și în Delta Dunării includ misiuni de combatere a activităților ilegale pe mare și fluviu, controlul maritim și fluvial, căutare și salvare pe mare, acordarea asistenței unei nave aflate în dificultate și asigurarea securității la nivelul infrastructurii critice.

România participă în calitate de țară gazdă cu militari din Forțele Navale și Forțele de Operații Speciale. De asemenea, vor participa și celelalte categorii de forțe din Armata României, precum și structuri din sistemul național de apărare.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol